Brian May пусна вчера, 22 април, луксозно преиздание на втория си самостоятелен албум, „Another World“ от 1998 г.

По-рано чухме сингъла “On My Way Up” и видяхме видео към кавъра на Buddy Holly, “Maybe Baby”. По-долу може да слушате и целия албум.

Никога не съм правил песен на Buddy Holly“, каза китаристът на Queen в изявление. Обяснявайки как песента играе в развитието му като музикант, той каза: „Тази песен повече от всяка друга е причината да правя това, да свиря на китара, да съм рок звезда и да съм много щастлив човек. Чух Buddy Holly да издава онзи невероятен звук на китарата си, този звън, пеейки тази красива песен, чувайки онези прекрасни хармонии на The Crickets. И това ме мотивира напълно. Просто си помислих: Това искам да направя. Искам да мога да правя музика, която прави това на хората, кара ги да изпитват този вид копнеж, да ги кара да изпитват тази радост и страст.”

Another World” е вторият самостоятелен албум на Brian May, първоначално издаден през 1998 г., новото му издание следва преиздаването на албума му от 1992 г. “Back To The Light” в най-новата му поредица „Gold Series“.

Докато Brian поема голяма част от инструменталната работа сам, усилията му са допълнени от множество талантливи музиканти, включително: Cozy Powell и Steve Ferrone на барабани; Neil Murray и Ken Taylor на бас; Spike Edney на клавишни и Jamie Moses на китара. Албумът включва и специално участие от членовете на групата на Status Quo John Edwards (бас), Jeff Rich (барабани) и Francis Rossi и Rick Parfitt (китара) в “F.B.I. (Original Ruff Mix With Real Bass And Drums)”.

Този търсен запис отдавна не е наличен в никакъв формат. Неговото навременно издание в различни формати е наблюдавано от самия Brian, заедно с копродуцента Justin Shirley-Smith и Kris Fredriksson, дългогодишния арт дизайнер на Queen Richard Gray и носителя на награда Grammy Bob Ludwig, който наскоро мастерира цялата колекция.

Ето новото видео, “On My Way Up”:

Целия албум може да слушате тук:

Brian May: Another World Deluxe Edition

Disc 1: Another World

 1. Space
 2. Business
 3. China Belle
 4. Why Don’t We Try Again
 5. On My Way Up
 6. Cyborg
 7. The Guv’nor
 8. Wilderness
 9. Slow Down
 10. One Rainy Wish
 11. All The Way From Memphis
 12. Another World
 13. Being On My Own

Disc 2: Another Disc

 1. Brian Talks
 2. “The Business” (Rock On Cozy Mix)
 3. Hot Patootie
 4. F.B.I. (Original Ruff Mix With Real Bass And Drums)
 5. Maybe Baby
 6. Only Make Believe
  7, Otro Lugar
 7. Cyborg (Solo Instrumental Version)
 8. Business Stings
 9. I’ll Be Prayin’
 10. On My Way Up (Guitar Version)
 11. The Last Great Optimist
 12. On My Way Up (Live in Paris, June ’98)
 13. Hammer To Fall (Live in Paris, June ’98)
 14. My Boy