Bring Me The Horizon представиха официален музикален видеоклип за чисто новия си сингъл „DiE4u“. Говорейки с NME за новото парче, фронтменът Oli Sykes разкри, че то отразява битките му със зависимостта и продължаващото му възстановяване.

Тази песен е триумфална за мен, защото аз най-накрая приемам, че не съм човек, който може да пие алкохол, да пуши трева или да прави някое от тези неща, защото просто имам проблем с това и винаги вървя по същия път. Това не е нещо, което успях да си призная. Тази песен е предизвикателен печат, в който казвам: „Не, сега правя избор. Не мога да продължа да правя това до края на живота си, защото това ще свърши само по един начин“.

Говорейки за новото EP, Sykes казва:

Поп музиката и музиката като цяло са се развили толкова много през последните пет години. Мелодиите са много по-сложни и много по-бързи. Те са по-неясни, отколкото са били, и не можете да заложите върху това кой ще бъде следващия голям хит. Докато „Post Human: Survival Horror“ определено беше силно повлиян от ню-метъл, този е много емо.

Това беше предизвикателство само по себе си – да се вземат такива влияния и да се накарат да се усещат модерни и съвременни; не просто някакви глупости за връщане назад. За „Survival Horror“ беше малко по-лесно да се направи. Знаехме, че искаме да се преоткрием за всеки запис.

Влязох в рок музиката чрез ню-метъла и Linkin Park. С емо и screamo и американски хардкор, групи като Blood Brothers, Norma Jean и Glassjaw – бях напълно обсебен от това. Именно на това искахме да отдадем почит с този следващ запис. Да го накараш да се чувства съвременен и модерен беше много по -голямо предизвикателство, отколкото миналия път“.

Ето новото видео, DiE4u“: