British Lion, страничният проект на басиста и основател на Iron Maiden Steve Harris, пусна видео на живо към песента “Legend”.

Клипът е записан по време на европейското турне на British Lion през изминалото лято, което включва участие на фестивала Download във Великобритания, както и хедлайн изпълнения в клубове в Германия, Полша, Испания и Франция.

Legend“ е взет от втория албум на British Lion, „The Burning“, който излезе през януари 2020 г. в дигипак CD, двоен винил и цифрови формати за изтегляне чрез Explorer1 Music (E1). LP е записан, проектиран и миксиран в Barnyard Studios от Tony Newton и продуциран от Steve Harris.

British Lion се състоят от вoкалиста Richard Taylor, китаристите David Hawkins и Grahame Leslie, Steve Harris на бас и клавиши и барабаниста Simon Dawson. Записан, проектиран и миксиран в Barnyard Studios от Tony Newton и продуциран от  Steve Harris, “The Burning” е пълен с мощни хард рок мелодии.

Richard Taylor казва : „Работихме по “The Burning” през последните няколко години и всички са наистина доволни от резултата. Изпълнявахме някои от песните на живо на турнета наскоро и получихме фантастични реакции от нашите фенове и затова сме много развълнувани да споделим този албум със света”.

The Burning” е продължение на едноименния дебютен албум от 2012 г. на British Lion и първото музикално приключение на Steve извън Iron Maiden, който беше определен като „брилятнен” и „свиреп сърдечен триумф” от музикалната преса. Оттогава бандата неуморно усъвършенства изпълненията си на живо с клубни турнета всяка година и фестивални дати, винаги когато времето им го позволява, изграждайки и установявайки стабилна и отдадена фен база, достигайки до 24 държави по света до сега, с планове да посетят още много в бъдещето.

British Lion: “The Burning

1. City of Fallen Angels
2. The Burning
3. Father Lucifer
4. Elysium
5. Lightning
6. Last Chance
7. Legend
8. Spit Fire
9. Land of the Perfect People
10. Bible Black
11. Native Sun