Bryan Ferry обяви ново EP, наречено “Love Letters“, което ще излезе на 6 май. Като предварителен преглед, бившият фронтмен на Roxy Music представи заглавната песен, която можете да слушате по-долу.

Love Letters“, естествено, е колекция от любовни песни. В четирите песни проектът показва Ferry да интерпретира романтичните класики, прославени от хора като Dusty Springfield, Billie Holiday и Nat King Cole.

Харесва ми да разширявам репертоара си, като добавям песни от различни жанрове и различни епохи“, каза Ferry за EP-то. „Може да бъде интересно предизвикателство да намеря най-добрия начин да ги интерпретирам в собствен стил – каквото и да значи това“. Артистът работи с дълъг списък от сътрудници по проекта, включително Luke Bullen и Tugg (Nathan Curran) на барабани, Chris Spedding, Tom Vanstiphout, and Waddy Watchel на китара, Neil Jason на бас, Fonzi Thornton – бек вокали, Chloe Smith на клавишни, Marina Moore на виола и Lucy Wilkins на цигулка.

Първият сингъл “Love Letters” първоначално е написан от Victor Young и Edward Heyman, записан от Dick Haymes през 1945 г. и по-късно популяризиран от Ketty Lester през 1961 г. Във версията на Ferry тя е “красива завладяваща балада със семпло кънтри пиано”.

Поръчайте предварително EP-то тук.

Bryan FerryLove Letters EP:

01. Love Letters
02. I Just Don’t Know What to Do with Myself
03. Fooled Around and Fell in Love
04. The Very Thought of You