Bury Tomorrow споделиха новата си песен “Boltcutter“, която е последният издаден сингъл от предстоящия албум на групата “The Seventh Sun”.

Китаристът Kristan Dawson каза: “От момента, в който завършихме Boltcutter, знаехме, че ще трябва да бъде сингъл. Въпреки че е типично парче за Bury Tomorrow, в смисъл, че е и шумно и тежко, то очертава и нова ера за нашата банда. По-специално, то акцентира върху някои влияния, които досега не бяхме канализирали точно чрез Bury Tomorrow, и е удоволствие да продължим да разширяваме възможностите на нашата музика. Песента започна съществуването си като Tom положи основите, с амбиънт и електронен звуков пейзаж, след което, както обикновено, останалите членове на бандата добавихме опита си.”

Видеото към песента е вдъхновено от хорър жанра и е продължение на клипа към предходния сингъл “Abandon Us”. Dawson добави: “Предвид тежките му рифове и запомнящите се вокали, знаехме също, че Boltcutter ще е задължително допълнение към бъдещите ни сетлистове. Тези, които посетиха някои от последните ни концерти, вече видяха. Хареса ни да представим сингъла на феновете по този начин и нямаме търпение всички останали да го чуят.”

Наследникът на “Cannibal” от 2020 г. ще излезе на 31 март чрез Music For Nations. Групата ще тръгне и на турне в подкрепа на албума с концерти в Северна Америка през май и участия на европейски фестивали през лятото.

Bury Tomorrow “The Seventh Sun“:

1. The Seventh Sun
2. Abandon Us
3. Begin Again
4. Forced Divide
5. Boltcutter
6. Wrath
7. Majesty
8. Heretic
9. Recovery?
10. Care
11. The Carcass King