Bush ще пуснат разширено луксозното издание на своя албум от 2022 г., „The Art Of Survival“, на 9 юни.

Преди издаването Gavin Rossdale споделя произхода на нова версия на песента „1000 Years“, включваща дует с певицата на Evanescence Amy Lee.

Rossdale и Lee изпълниха песента заедно по време на шоу на Bush в прочутата Ryman Auditorium в Нешвил през февруари тази година. Преди да се присъедини към групата на сцената, Lee изпрати на Rossdale демо на вокалите си в песента, разплаквайки фронтмена на Bush. „Тя ми изпрати песента обратно с нейния вокал в нея“, каза той пред Audacy Music в интервю след изпълнението. „Плаках. Направих. Беше толкова красиво и бях толкова горд с тази песен и тя вече означаваше много за мен. С участието на Amy беше прекалено хубаво.”

След като получи изключително положителни отзиви при излизането си, луксозното издание на “The Art Of Survival” циментира статута на албума като класика в каталога на Bush. AllMusic отбелязаха, че това е тяхното „най-добро предложение след паузата до момента… важна част от късния каталог, която зарежда звука им със свежи трикове и новооткрита цел“.

Bush написаха и записаха това, което ще се превърне в „The Art Of Survival“ през 2022 г., обединявайки се отново с Erik Ron (Panic! At The Disco, Godsmack), който продуцира „Flowers On A Grave“ и заглавната песен за „The Kingdom“ и отново си сътрудничат по две песни с филмовия композитор, музикант и продуцент Tyler Bates („300“, „Guardian Of The Galaxy“). Централната тема говори както за издръжливостта на човешкия дух пред лицето на изпитания и премеждия, така и за трайното място на групата като рок извънземни.

Rossdale добавя: „Вместо да бъдем скръбни или самосъжаляващи се, тук става въпрос за историите за успех на човечеството, оцеляло въпреки шансовете. Хората просто намират начин да оцелеят. Очевидно всички сме страдали в различна степен. Мисля, че природата на животът е изкуството на оцеляването. Всеки е подложен на изпитание през цялото време, но ние намираме начин. В последно време направихме големи крачки и показахме голяма издръжливост в лицето на война, безкрайни случаи на расизъм, пандемия и смесване на това, което сме преживели. За мен „The Art Of Survival“ обхваща всичко това.“

Bush: “The Art Of Survival

01. Heavy Is The Ocean
02. Slow Me
03. More Than Machines
04. May Your Love Be Pure
05. Shark Bite
06. Human Sand
07. Kiss Me I’m Dead
08. Identity
09. Creatures of the Fire
10. Judas Is A Riot
11. Gunfight
12. 1000 Years
13. All Things Must Change
14. 1000 Years (with Amy Lee)
15. Miracle
16. More Than Machines (Live in Nashville)
17. Heavy Is The Ocean (Live in Nashville)