Немската метълкор банда Caliban издаде нов самостоятелен сингъл, „The Shadow“. Музикален видеоклип за тази песен е заснет с режисьора Том Брюкнер и е достъпен за гледане по-долу.

Що се отнася до лиричното вдъхновение зад песента, групата споделя: „„The Shadow“ е за излизане от ситуация, в която сте попаднали, като сте били заслепени и измамени. Кървава измислена приказка с щастлив край.”

Песента пристига точно преди предстоящото турне на групата с GHØSTKID, Resolve и League Of Distortion. Въпреки че първоначално беше планирано за 13 срещи в множество държави, то бе намалено, заради „комбинация от организационни проблеми, икономическа реалност и общи пречки в тези времена“.

Групата се раздели с басиста си Marco Schaller миналия септември, споделяйки по това време: „С натежало сърце, за съжаление, трябва да съобщим, че Caliban и Marco се разделят. Споделяхме сцената повече от 18 години, в добри и лоши времена, но поради корона пандемията, дезориентацията, неизбежната преориентация и личните неща, вече не е възможно да следваме общи пътища.

В момента няма да има заместник на Марко. Работим по решение, но предстоящото турне през декември ще се състои въпреки всичко!!! Пожелаваме на Marco всичко най-добро за бъдещето му, винаги ще имаш място в сърцата ни.

Предстоят концерти с GHØSTKIDResolve и League Of Distortion:

12/01 Nurnberg, GER – Hirsch
12/02 Munchen, GER – Backstage Werk
12/03 Koln, GER – Live Music Hall
12/09 Berlin, GER – Huxley’s Neue Welt
12/10 Bremen, GER – Modernes
12/11 Leipzig, GER – Felsenkeller