Caliberty се оказаха победители в състезанието за авторска песен “Силата на Неизвестните”.

Допълнителна награда бе присъдена на 12-годишната Ангелина Сапаревска (вижте видеото с песента ѝ долу), която печели 2 дни студийно време, които може да използва, за каквото си поиска.

Конкурсът на Радио Тангра Мега Рок и звукозаписна компания Аудиослот продължи 3 месеца и половина и беше определен като “Операцията по издирване на най-новите и интересни музиканти и автори в България“. Идеята бе, победителят да бъде определен в навечерието на свещения 24 май!

Caliberty събраха най-много симпатии в разделилото се на две жури*, след като като част от членовете му изразиха предпочитанията си към друг кандидат – Animal7-7. И все пак, конкурсът бе спечелен от Calibrety с песента “Growling Town”, която ще бъде включена в предстоящия им дебютен албум. 

Тяхната награда е: 

– Супер професионален запис на парчето;

– Смесване и мастериране;

– Видеоклип на парчето (от звукозаписния процес);

– Асистиране в аранжимента (ако желаят).


Всичко това ще бъде направено в Аудиослот – най-новото звукозаписно студио в София – с продуценти Васко Райков (Odd Crew) и Николай Берберов (Urban Grey, Leepra De Luxe).   

Calibrety се събират през 2019, а стилът им се съсредоточава в класическия хард и хеви рок с елементи на алтернативната музика. Съставът включва: Джейми Рашед (на снимката) – вокали, Алекс Валериев – китари, Антон ‘Тонзи’ Пиперов – бас и Алекс Ван Лазаров – барабани.

* Журито се състои от водещите на радио Тангра Мега Рок (повечето, от които – музиканти) и продуцентите от Аудиослот. Те изразиха категорично намерение да осъществят и второ издание на “Силата на Неизвестните”.

А ето и песента ‘Огледалце’ на 12-годишната Ангелина Сапаревска, която не само е автор на музиката и текста, но и пее, свири на пиано и на тромпет.