Charlie Watts, барабанистът, който беше гръбнакът на песните на Rolling Stones повече от половин век, почина, съобщи негов говорител. Watts беше на 80.

Неговият публицист Bernard Doherty обяви, че Charlie „е починал мирно в лондонска болница по-рано днес, заобиколен от семейството си“. Той добави: „Чарли беше обчичан съпруг, баща и дядо, а също и като член на The Rolling Stones, един от най-големите барабанисти на своето поколение“.

Новината бе потвърдена и от групата:

В началото на месеца стана ясно, че Watts вероятно ще пропусне турнето на Rolling Stones в САЩ, защото се възстановява от медицинска процедура. Съобщението гласеше, че процедурата е успешна, но не бе уточнено каква е тя.

Турнето “No Filter” на Rolling Stones в САЩ трябва да започне с концерт на стадион в Сейнт Луис на 26 септември.

Барабанистът на Rolling Stones бе част от групата от 1963 г. В началото Watts, който има художествено образование, но получава първите си барабани от родителите си на 14-годишна възраст, свири по клубове в Лондон, където и се запознава с Mick Jagger, Keith Richartds и Brian Jones. Определя джаза като основен източник на влияние в стила си. През 2016 г. списание “Ролинг стоун” го нарежда на 12-о място сред стоте най-велики барабанисти на всички времена.

Поклон!