Албумът на Pink Floyd от 1975 г. “Wish You Were Here” със сигурност се смята за един от най-великите рок албуми на 20-ти век.

Музикално и емоционално сложен почит към бившия лидер на групата, Syd Barrett, чието влошено психично здраве е накарало групата да продължи без него през 1968 г., албумът се е превърнал в крайъгълен камък за поколения изпълнители, които се стремят да постигнат брилянтния синтез, който Roger Waters, David Gilmour, Richard Wright и Nick Mason реализираха в този албум.

За да направят своя прочит на този класически албум, се събира зашеметяващо съзвездие от рок и метъл изпълнители, за да пресъздадат този епичен шедьовър като свидетелство за дълготрайното му наследство. “Still Wish You Were Here” ще бъде издаден на 28 май чрез Cleopatra, той включва изпълнения на магьосника Rick Wakeman (Yes), барабаниста на Deep Purple Ian Paice, номинирания за Rock And Roll Hall of Fame Todd Rundgren, бившия вокалист на Queensrÿche Geoff Tate, китарния бог Joe Satriani, вокалистът на Dream Theater James LaBrie, супергениалният басист Bootsy Collins (Parliament/Funkadelic), Rat Scabies от The Damned, Jah Wobble от Public Image Ltd. и много други. Пригответе се да се влюбите в този класически запис отново.

Still Wish You Were Here“:

01. Shine On You Crazy Diamond (Parts 1-5)

Geoff Tate
Steve Hackett
Billy Sheehan
Mel Collins
Geoff Downes
Ian Paice

02. Welcome To The Machine

Todd Rundgren
Rick Wakeman
Tony Levin

03. Have A Cigar

James LaBrie
Steve Stevens
Patrick Moraz
Rat Scabies
Jah Wobble

04. Wish You Were Here

Rik Emmett
Joe Satriani
Edgar Froese
David Ellefson
Carmine Appice

05. Shine On You Crazy Diamond (Parts 6-9)

Rod Argent
Steve Hillage
Ian Paice
Bootsy Collins