Базираният в Лос Анджелис лейбъл Tallest Man Records пусна зашеметяващ кавър с фламенко оттенък на емблематичния рок химн “Crazy Train” от The String Revolution с участието на Steve Stevens.

Това сътрудничество се случи, за да отдаде почит на легендарния китарист Randy Rhoads и по-специално на любовта му към класическата китара. Stevens винаги е бил почитател на Rhoads, а The String Revolution, която се ръководи от Janet Robin, има специална връзка с Rhoads – тя беше единствената му ученичка по китара, когато беше на девет години.

„Когато ми казаха, че Randy Rhoads ще бъде въведен в Залата на славата на рокендрола, бях развълнуван“, казва Stevens. „Това отдавна трябваше да се случи – той заслужаваше. Тъй като с мен се свързаха, за да допринеса за нова версия на „Crazy Train“ на Ozzy… в съзнанието си имах едно изискване – да не е по никакъв начин подобно на емблематичната оригинална версия. След като чух песента си дадох сметка, че то работи толкова добре като парче за испанска китара и че Ранди би го харесал”.

Stevens е един от най-оригиналните китаристи, излезли от рок сцената на 80-те, най-известен с 41-годишното си партньорство с Billy Idol, работата си върху “Dirty Diana” на Michael Jackson, наградeното с “Grammy” изпълнение в “Top Gun Anthem” и работата му с Vince Neil в “Exposed”. Stevens също е дал своя безпогрешен звук и стил на много хитови записи, включително “Try This” на Pink, “Eaten Alive” на Diana Ross, “Chalk Mark In A Rainstorm” на Joni Mitchell, “Don’t Explain” на Robert Palmer и стотици други.

Каталогът на Stevens от хитови песни, които той е съавтор и изпълнява заедно с Billy Idol, включва “Rebel Yell“, “Eyes Without A Face“, “Flesh For Fantasy” и др.

The String Revolution са четирима професионални виртуозни китаристи, които създават отличителни звуци с китарите си: те имитират перкусии, специални ефекти, мелодични груувове, бас линии – всичко. Те споделят страст към много различни музикални стилове и китарни техники, което е придало на The String Revolution уникален звук. В допълнение към Робин (която беше посочена в списъка на “Top 50 Acoustic Guitarist Bonus List” от списание Guitar Player, 2017 г.), която е тур-китарист на хора като Lindsey Buckingham, Meredith Brooks, Air Supply, The String Revolution включва още австрийски китарист Markus Illko, швейцарският продуцент, автор на песни и китарист Daniel Schwarz и ъндърграунд любимецът на Лос Анджелис, китаристър Art Zavala Jr..