Sophie Lloyd издаде съвместното си парче с фронтмена на Trivium Matt Heafy, „Fall Of Man“ – чуйте го по-долу.

Парчето е вторият сингъл от предстоящия дебютен албум на Lloyd “Impostor Syndrome“, който трябва да излезе по-късно тази година. Музикален видеоклип към песента се очаква скоро.

Работата с Matthew K. Heafy беше сбъдната мечта!“ каза Lloyd в прессъобщение. „Trivium бяха една от любимите ми групи от дете, правех собствени тениски на Trivium и ги носех всеки ден.

Sophie Lloyd е изключително талантлив музикант и автор на песни“, добави Heafy. „Спомням си, че за първи път видях китарата на Sophie онлайн и бях наистина поразен – така че, тъй като бях фен на Sophie от няколко години, за мен беше чест, когато ме помолиха да гостувам в предстояща песен. Когато научих, че Trivium е била дългогодишна любима група на Sophie – бях смирен и благодарен.”

Чуйте „Fall Of Man“ по-долу:

Heafy започна да пише своите части за песента на живо в Twitch, давайки на феновете представа за неговия процес на писане на песни. „Моят съсценарист/барабанист Christopher Painter и аз се забавлявахме много, експериментирайки с различни времеви размери и използвайки някои гами, които традиционно не използвам,” обясни Lloyd. „Също така Matt написа и записа песента в Twitch i беше наистина страхотно, тъй като получихме обратна връзка в реално време от феновете за това, което искат да чуят. Той наистина издигна песента до метъл шедьовър и аз съм толкова развълнувана хората да я чуят!

Освен соловата й работа, Lloyd е лайв китарист на Machine Gun Kelly. Мениджмънта на Lloyd наскоро трябваше да опровергава слуховете, че тя има връзка с Kelly на фона на спекулациите, че той е скъсал с Megan Fox.

След това Fox сподели съобщение в знак подкрепа за Sophie Lloyd. „Как една шега, предназначена да освободи това момиче от обидно обвинение, някак си се превърна в потвърждение за това – никога няма да разбера“, написа Fox. “Защо хората са толкова…толкова тъпи.” Тя добави: „Sophie, ти си безумно талантлива. Добре дошла в Холивуд. Твоето първо PR бедствие. Сега си кръстена в пламъците на славата. Оттук нататък става само по-лошо, за съжаление“. Fox каза на Lloyd „просто да игнорира доколкото може“ онлайн коментарите, добавяйки: „Покажи им среден пръст“.