Melvins споделиха кавър на „Spoonman“ на Soundgarden с барабаниста на Soundgarden и Pearl Jam Matt Cameron, който можете да чуете по-долу.

Воденото от Buzz Osborne трио по-рано направи кавър на гръндж класиката по време на трибюта на Chris Cornell – I Am the Highway през 2019 г., където се представиха заедно с членове на Soundgarden, Audioslave и Temple of the Dog, както и Foo Fighters, Metallica и други изпълнители. Студийната версия на песента се появява в новото EP на Melvins “Lord of the Flies“, което излезе по-рано този месец и е достъпно за поръчка на CD чрез Shoxop.

Изпълнението на “Spoonman” на Melvins остава до голяма степен вярно на оригинала със своите мръсни рифове и неистов груув, а Cameron и барабанистът на Melvins Dale Crover се свирят в унисон.

Lord of the Flies” съдържа четири песни – две оригинални песни, предвидени за предстоящ LP и смесица от „Misty Mountain Hop“ на Led Zeppelin и „Uncontrollable Urge“ на Devo, озаглавена, подходящо, „Misty Mountain Urge“. Все още няма информация кога групата ще издаде следващия си албум.

Melvins бяха доста заети през 2021 г., издавайки два албума: през февруари “Working With God“, който съдържаше нов материал, и октомврийския “Five Legged Dog“, компилация с четири LP, обхващаща кариерата, включваща акустични изпълнения на най-популярните песни на групата и шепа кавъри, включително “Sway” на Rolling Stones и “Halo of Flies” на Алис Купър.

Melvins – Lord Of The Flies [EP]

01. Never Say You’re Sorry
02. Spoon Man [Soundgarden cover]
03. Misty Mountain Urge
04. The Receiver & The Empire State