Излезе неиздаваният по-рано сингъл на Roxette ”Let Your Heart Dance With Me”, един от последните записи на дуото.

Благодарение на майсторските мелодии на автора на песни Per Gessle, класическото шведско поп дуо Roxette винаги е имало изобилие от материал за избор между албумите си. Много от тези останали песни са всъщност силни претенденти за и качеството им ги е направило любими на феновете, появявайки се като допълнителен материал за сингли и компилации.

Такъв бе случаят до излизането на последния студиен албум на Roxette, ”Good Karma”, който през лятото на 2016 ни даде песни, които не бяха необходими за албума. Една от тях е ”Let Your Heart Dance With Me”, която най-сетне вижда бял свят благодарение на ”Bag Of Trix”, великолепната колекция на Roxette от неиздаван материал, който ще се появи по-късно тази година.

Исках да напиша класическа песен тип „пляскайте с ръце и тропайте с крака“ и ”Let Your Heart Dance With Me” се появи. Още от студиото вече я харесвах, но, както обикновено, вече имахме много претенденти, които трябваше да чакат за втори шанс. И когато идеята за този проект се роди, беше като дар“.

Gessle предаде ”Let Your Heart Dance With Me” на маестрото в миксирането Ronny Lahti, който преди две десетилетия даде на албума им ”Room Service” характерния поп блясък. Сега резултатът е песен, която дава усещането за лято, слънце и оптимизъм – въпреки че е записана по време, когато Marie е в последните си дни като част от дуото Roxette, заради нарастващите здравословни проблеми, последвали лечението от рак преди няколко години.

Месеци преди ”Good Karma” да излезе, лекарите на Marie я посъветваха да спре с турнетата окончателно. Отменихме лятното турне и всички бъдещи ангажименти. Но дори и студио запис беше изморителен за нея. Тя искаше толкова много, но наистина трябваше да се бори, за да успее. И го направи. Marie беше истински боец до самия край“, казва Per Gessle.

Премиерата на ново видео към “Let Your Heart Dance With Me” се състоя в YouTube и Per направи сесия на живо с въпроси и отговори с феновете, гледайте видеото тук: