Уелскaтa сензация Skindred представи официално текстово видео към неиздавания си по-рано запис със заглавие „Struggle“ – вижте клипа по-долу. Песента е включена в предстоящото преиздание на албума „Roots Rock Riot“, което трябва да се появи на 23 април (предварителни заявки – тук).

„Много навременна и трогателна, новата акустична песен „Struggle“ макар да не носи типичния звук на Skindred, демонстрира силата на бандата като автори“, се казва в официално съобщение, публикувано днес.

Барабанистът Arya Goggin добавя, „Песента ‘Struggle’, за мен предава послание на надежда, когато сте в битката за любовта. Всички сме били в това положение и понякога печелим, а понякога губим. „Struggle“ е свързана с продължаване на битката, тъй като в крайна сметка ще си заслужава. Животът понякога е борба и тази година той наистина подчерта това. За мен това е толкова важно днес, колкото и когато написахме това парче преди повече от 15 години. Толкова съм доволен, че то получава шанса да бъде чуто и се надявам, че хората ще извлекат положително послание от него”.

Другото почти непознато парче в албума, “It’s A Crime“, беше от японската версия на албума, но бе преиздадено преди месец.

Skindred: “Roots Rock Riot

1. Roots Rock Riot
2. Trouble
3. Ratrace
4. State Of Emergency
5. Alright
6. Destroy The Dance Floor
7. Rude Boy For Life
8. Killing Me
9. Spit Out The Poison
10. Cause Ah Riot
11. Ease Up
12. Choices and Decisions
13. It’s A Crime
14. Struggle
15. Destroy The Dance Floor (Acoustic)