Вече писахме, че Kula Shaker обявиха новия си албум1st Congregational Church Of Eternal Love And Free Hugs“, заедно с плановете за турне в Обединеното кралство.

Продължението на „K 2.0“ от 2016 г. ще бъде издадено на 10 юни чрез Strangefolk Records. Двойният запис ще включва 20 песни, а първият сингъл „The Once And Future King“ ще бъде представен официално на 3 май.

Премиерата на песента бе в предаването “Billy Sloan show” на BBC Scotland късно снощи и вече може да бъде чута в YouTube. Обърнете внимание, че това не е официално издание на сингъла. Все пак нова песен на Kula Shaker е вълнуващо събитие – ето, насладете се на хипнотичната „The Once And Future King“:

Congregational: “1st Congregational Church of Eternal Love and Free Hugs”

1. Intro 
2. Whatever It is (I’m Against It) 
3. Hometown 
4. Burning Down 
5. Love in Separation 
6. Let Us Pray 
7. Gingerbread Man 
8. Farewell Beautiful Dreamer 
9. Where Have All the Brave Knights Gone 
10. Raining Buckets 
11. 108 Ways to Leave Your Narcissist 
12. After the Fall, Pt. 1 
13. Don’t Forsake Me 
14. 303 Revisited 
15. The Once and Future King 
16. Shattered Bones 
17. After the Fall, Pt. 2 & 3 
18. Closing Words 
19. Bumblebee 
20. Coda

Ако 2021 г. трябваше просто да отмине, 2022 г. обещава доста голямо пътуване. Стягайте коланите се за време на огромна промяна, глобални катаклизми и обновяване на душата, както и за чисто нов албум на Kula Shaker, разтърсващи концерти и great hosannah” казват Kula Shaker.

Легендите на 90-те също обявиха подробности за турне в Обединеното кралство, което трябва да се проведе през юли. Билетите влизат в продажба на 11 март тук.

Kula Shaker ще свирят:
05 юли – Old Fruitmarket, Глазгоу
06 юли – Албърт Хол, Манчестър
08 юли – Театър Александра Палас, Лондон

Тази серия от концерти ще бъде първият път, когато Kula Shaker са на турне след тяхното 20-то юбилейно турне за дебютния албум „K“, което се проведе през 2016 г.

Говорейки пред NME по това време, вокалистът Crispian Mills обясни: „Всичката тази музика беше написана в зората на моя зрял живот. Бях на 19/20/21 години и това е вратата към света на възрастните и песните са изцяло за този пасаж и вълнението, объркването и ужаса от това, че трябва да отидете в този несигурен свят. Връщането към него сега, когато аз самият имам деца, беше много озарително преживяване. Осъзнаваш колко мъдрост има в тази невинност. Научи ме на много и наистина ценя тези песни.”