Sons of Apollo (Mike Portnoy, Derek Sherinian, Ron “Bumblefoot” Thal, Billy Sheehan, and Jeff Scott Soto) издават своя втори студиен албум “MMXX” (произнася се 20/20).

Продуциран от The Del Fuvio Brothers (Portnoy и Sherinian), “MMXX” ще бъде издаден на 17 януари от InsideOutMusic/Sony на CD, лимитирано издание на 2 CD (с допълнителни инструментални миксове), 2 LP и в дигитален вид. Предварителните поръчки започват днес, 15 ноември, като поръчалите ще могат да свалят първия сингъл, “Goodbye Divinity“. Чуйте го тук:

„Стилистично сме следвали същия път, като дебюта“, подчертава барабанистът Mike Portnoy. „Но чувстваме, че се е получил по-силен, просто защото се познаваме по-добре. „Psychotic Symphony“ бе първият път, когато петимата работихме заедно, така че имаше много място за експерименти. Сега можем да използваме опита си не само да запишем този албум, но и да обикаляме заедно много. И сега явно химията между нас е много по-очевидна”.

„Направихме 83 представления при последното турне“, добавя клавиристът Derek Sherinian. „И това беше толкова полезно, защото излязохме от него с по-силна връзка и това със сигурност се отразява в написаното“.

Процесът на писане започва в началото на годината, когато Portnoy, Sherinian и китаристът Ron “Bumblefoot” Thal се събират. „Тримата бяхме в домашното ми студио в Пенсилвания“, обяснява Portnoy. „И отне около три седмици, за да напишем цялата музика. Това беше много гладък процес. Последният път със сигурност е било малко странно за Bumblefoot да пише с Derek и мен, защото му бяхме непознати. Сега се познаваме по-добре и това помогна на нещата да продължат напред“.

Sons Of Apollo – “MMXX

1. Goodbye Divinity (7:16)
2. Wither To Black (4:48)
3. Asphyxiation (5:09)
4. Desolate July (6:11)
5. King Of Delusion (8:49)
6. Fall To Ascend (5:07)
7. Resurrection Day (5:51)
8. New World Today (16:38)

Update: броени часове по-късно се появи и видеото към новото парче, “Goodbye Divinity”: