Слушайте по-долу как китаристът на Extreme Nuno Bettencourt свири заедно с Лондонския симфоничен оркестър и хор London Voices ново парче от носителя на Grammy, оркестровия рок композитор Kitt Wakeley.

Paganini’s Storm” ще бъде включен в предстоящия албум на Wakeley “Symphony of Sinners & Saints Vol. II: The Storm“, излизащ на пазара на 17 април.

Имах удоволствието да свиря и в други парчета за Kitt, но „Paganini’s Storm“ определено беше пътуване, което тепърва предстоеше да предприема с моя инструмент“, каза Bettencourt в официално изявление. „Винаги съм имал класически и [Yngwie] Malmsteen влияния в свиренето си, но това ме накара да се разтегна, което беше наистина забавно.“

Symphony of Sinners & Saints Vol. II: The Storm” включва и гостувания на Joe Satriani, Nita Strauss, Orianthi и Kenny Aronoff. Списъкът с песни може да се види по-долу.

Wakeley каза, че е обмислял „много добре китаристите, които избирам за песните си. Всяка песен, която пиша, изисква различен стил и атмосфера, така че за мен е важно да избера правилния китарист, който да усили звука, който се опитвам да постигна. Nuno беше идеалният избор и той беше невероятен. Имах късмета да го имам в три различни песни – „Requiem of the Fallen“, „No Apologies“ и „Paganini’s Storm“ – за този запис и той ги изведе на съвсем ново ниво.“

Kitt Wakeley – “Symphony of Sinners & Saints Vol. II: The Storm”

1. “All Things Sacred” with Joe Satriani and Kenny Aronoff
2. “MVP” with Nita Strauss and Aronoff
3. “Paganini’s Storm’ with Nuno Bettencourt
4. “Amadeus” with Satriani
5. “Stairway to Heaven” with Orianthi
6. “Closure” with Strauss and Aronoff
7. “Requiem” with Bettencourt
8. “You Gave Me Wings” with Satriani
9. “No Apologies” with Bettencourt
10. “We Will Rock You”
11. “All Things Sacred (Reprise)” with Satriani and Aronoff