След поредица от тийзъри, за които ви разказахме по-рано, Greta Van Fleet обявиха подробности за своя трети албум, “Starcatcher“.

Продължението на “The Battle At Garden’s Gate” от 2021 г. ще пристигне на 21 юли чрез Lava / Republic Records. Освен новия албум, групата ще предприеме и голямо турне – вижте датите тук.

Новината бе придружена от издаването на първия сингъл от албума, “Meeting The Master“, бавно изгарящ епос от друг свят, който започва с нежна акустична китара и вокал на Josh Kizska, който се извисява като призив за молитва, преди групата да забие.

Starcatcher” е записан с Dave Cobb в RCA Studios в Нешвил и открива, че групата изследва „двойствеността на фантазията срещу реалността и контраста между светлината и тъмнината“.

Имахме тази идея, че искаме да разкажем тези истории, за да изградим една вселена“, казва барабанистът Danny Wagner. “Искахме да представим герои и мотиви и тези идеи, които ще се появят тук и там през цялата ни кариера в този свят.”

За “Starcatcher” като цяло, китаристът Jake Kizska е ентусиазиран от творческия процес: „Наистина не трябваше да насилваме или да бъдем интензивни в писането, защото всичко, което се случи, беше много инстинктивно. Ако не друго, записът е нашата гледна точка и обобщава къде сме като група и индивидуално като музиканти.”

В по-голям мащаб басистът/клавирист Sam споделя, че „Когато си представям света на Starcatcher, си мисля за космоса. Това ме кара да задавам много въпроси, като „Откъде идваме?“ или „Какво правим тук?“?

Поръчайте новия албум тук и слушайте новото парче тук:

Greta Van Fleet – “Starcatcher

1. Fate Of The Faithful
2. Waited All Your Life
3. The Falling Sky
4. Sacred The Thread
5. Runway Blues
6. The Indigo Streak
7. Frozen Light
8. The Archer
9. Meeting The Master
10. Farewell For Now