Nothing But Thieves представиха още един сингъл от четвъртия си студиен албум “Dead Club City“, който се очаква на 7 юли.

Обявявайки наследника на “Moral Panic” от 2020 г., Nothing But Thieves казаха: “Добре дошли в DCC, Dead Club City. Целият рай, през цялото време”. По-рано бяха представени песните “Overcome” и “Welcome to the DCC

Албумът съдържа 11 парчета, чрез които бандата ни развежда из ексклузивния си клуб с размерите на един град “Dead Club City”. Песните са наименувани на различни герои и следват истории от и около града. Предвид поставянето на фокус върху клуба е лесно да се определи истинското значение на “Dead Club City“. Темите в албума обхващат рекламирането, единството, интернет културата, музикалната индустрия, остаряването и политиката, като се акцентира и върху бягството и промяната чрез отчуждението или привилегията на предвидения само за членове клуб.

Чуйте новото “Keeping You Around” тук:

Nothing But Thieves “Dead Club City

1. Welcome to the DCC
2. Overcome
3. Tomorrow is Closed
4. Keeping You Around
5. City Haunts
6. Do You Love Me Yet?
7. Members Only
8. Green Eyes :: Sienna
9. Foreign Language
10. Talking to Myself
11. Pop the Baloon

Очакваме с нетърпение (надяваме се и вие!) първото гостуване на NBT в България – заедно с Franz Ferdinand в Бургас, в рамките на Burgas Summer Live: