Изключителният мултиинструменталист и текстописец Bruce Soord се завръща с третия си студиен албум.

Oсновател и главен текстописец на The Pineapple Thief, продукцията и профилът на Bruce Soord нараснаха значително през последното десетилетие. В допълнение към собствената му музикална продукция, изключителното му продуциране и търсено миксиране на съраунд звук го е накарало да прави мастеринг за изпълнители като TesseracT, Opeth и Jethro Tull.

Вдъхновен от идеята за намиране на вътрешен мир, най-новият му солов излет Luminescence изследва трудността да живееш в мегаполиса на съвременния свят. Роден от дни на проучване на различни градове по време на турне, песните от албума включват записи от различните скитания на Soord, записани на неговия рекордер.

С акустична китара в центъра на албума, песни като „Lie Flat“ изглеждат прости на повърхността, но разкриват сложността на Soord навсякъде. Вътре обаче има разнообразие от стилове. Сингълът от албума „Dear Life“ без усилие капсулира уникалното усещане на Soord за уравновесена меланхолия, докато „Nestle In“ флиртува с електрониката. Струните на “Olomouc” работят на акустичния фон на китарата на Soord, за да нарисуват ярка картина на тишината, която записът описва.

Записан между януари и юни 2023 г., албумът е завършен в Soord Studios с допълнителни струнни инструменти, записани в RAK Studio 3 в Лондон, с участието на Andrew Skeet, дългогодишен член на The Divine Comedy и музикален продуцент на оркестрацията в много филми/телевизионни предавания от хита Black Mirror на Netflix до Green Planet на David Attenborough и Dynasties II.

Bruce ще подкрепи изданието с дати в ЕС / Обединеното кралство през октомври 2023 г.

Ето новото парче, “Nestle In”:

Bruce Soord – “Luminescence”

1. Dear Life
2. Lie Flat
3. Olomouc
4. So Simple
5. Never Ending Light
6. Day of All Days
7. Nestle In
8. Instant Flash of Light
9. Rushing
10. Stranded Here
11. Read to Me
12. Find Peace