Adam Lambert живее за спектакъла. Той е човекът в караоке бара, който свенливо се преструва, че не иска да вземе микрофона, само за да го превърне във версия на American Idol. Сега той създаде албум, който улавя точно това усещане – “High Drama“.

Аdam не за първи път впечатлява публиката с внимателно подбраната си трансформация на песни на други изпълнители, от началото на кариерата му в American Idol, до представянето му през 2018 г. в Kennedy Center Honours, където Аdam разплака Sher с деликатното си баладично изпълнение на нейния мега-хит “Believe”, до ролята му на настоящия фронтмен на Queen. Продуцирано от самия Аdam, заедно с Tommy English (Kacy Musgraves, Carly Rae Jepsen), Andrew Wells (Halsey, OneRepublic), George Moore and Mark Crew, „High Drama” показва едно пътуване през съвременната музика. Разнообразната колекция от песни обхваща класики като „I Can’t Stand The Rain“ на Ann Peebles’ и „Holding Out For A Hero“ на Bonnie Tyler и „Sex on Fire“ на Kings of Leon, до модерни хитове като „Chandelier“ на Sia, „Getting Older“ на Billie Eilish, която се вдъхновява от глем рок трансформацията и изпълненията на „West Coast“ на Lana Del Rey, като всяка песен демонстрира несравнимия вокален талант на Аdam, преди да завърши с „Mad About the Boy“ на Noel Coward. „High Drama” стартира следваща страница в соловата кариера на Adam Lambert и разбира се е основава на добре познатата му склонност към High Drama! Артист, чувстващ се комфортно в собствената си кожа и е наистина себе си. 

Първият сингъл от албума, който пристига изцяло на 24 февруари, преосмисля класическия сингъл на Duran Duran “Ordinary World”, свеждайки го до проста мелодия на пиано, подкрепена от драматични струнни инструменти. Той ще изпълни парчето по-късно тази вечер по време на финала на сезон 22 на Voice.

Заключителната песен всъщност пристигна през октомври, когато Lambert беше избран да участва в саундтрака за документалния филм Mad About The Boy — The Noel Coward Story, който излиза през 2023 г.

Появи се идеята да направя албум с кавъри, а не съм правил това досега“, каза Lambert пред Yahoo Entertainment в интервю. „Очевидно съм правил това в Idol – а Queen по същество е нещо като ситуация с кавъри, въпреки че съм в групата. Беше като истинско хубаво предизвикателство: „Добре, нека намерим песни“ – някои са неясни, някои са нови, някои са наистина добре познати – „които смятаме за готини, и да ги обърнем и да ги накараме да звучат напълно различно, ако можем.'”

Днес може да чуем още едно парче от албума, кавъра на “Holding Out for a Hero” на Bonnie Tyler:

Adam Lambert “High Drama“:

01. Holding Out for a Hero
02. Chandelier
03. Ordinary World
04. Getting Older
05. I Can’t Stand the Rain
06. West Coast
07. Do You Really Want to Hurt Me?
08. Sex on Fire
09. My Attic
10. I’m a Man
11. Mad About The Boy.

За Adam Lambert:
След като взриви всички в осмия сезон на American Idol, Adam Lambert издаде дебютния си албум „For Your Entertainment“, който включва международния хит „Whatya Want From Me“ и му донесе номинация за награда Грами. Аdam последва този успех с втория си албум „Trespassing“, който стана първият албум, достигнал номер едно място в САЩ и Канада от открит гей изпълнител. Неговият дългоочакван трети албум „The Original High“ беше първият на Аdam за Warner Bros Records, който беше продуциран от Max Martin и Shellback и включваше хита „Ghost Town“. Между обиколките по света с Queen, Аdam изследва света на киното и телевизията, с епизодична роля във филма „Bohemian Rhapsody“, спечелил Оскар, както и с озвучаването на героя „Emperor Maximus“ в хибридния анимационен и екшън филм „Playmobil: The Movie“ и озвучаването на ролята на дявола в анимационния сериал на Netflix „A Tale Of Grimm“ през 2021 г. През 2019 г. Аdam издаде сингъл „Superpower“ (4 септември), преди дългоочакваня миниалбум „Velvet: Side A“, който влезе в топ 10 на класацията за изтегляне в Обединеното кралство и САЩ при пускането му. В началото на 2020 г. Adam Lambert стартира „Feel Something Foundation“; неправителствена организация в подкрепа на човешките права на ЛГБТ общността. В началото на 2022 г. Аdam се присъедини към журито на новото съботно вечерно развлекателно шоу Starstruck на ITV (Великобритания), заедно с Beverley Knight, Sheridan Smith, Jason Manford и домакин Olly Murs. Шоуто имаше огромен успех и Аdam ще се върне в панела през 2023 г. През 2022 г. Аdam се присъедини към Queen за разпродадено европейско турне, включващо десет концерта в лондонската „The 02 Arena.“ Аdam в момента работи върху написването на свой собствен мюзикъл , който ще включва оригинални песни със звезден състав от сътрудници. „High Drama“ бележи първото издание на Аdam чрез Warner Music.