Днес Coldplay пускат новата песен “A L I E N S” от предстоящото да излезе ЕР на групата “Kaleidoscope”.

“A L I E N S” е написана от Brian Eno, а в продукцията участват Eno и Markus Dravs (Arcade Fire, Mumford & Sons, Kings Of Leon). Анимираното текстово видео към песента е режисирано от Diane Martel и Ben Jones.

Coldplay ще дарят всички приходи от песента на Migrant Offshore Aid Station (MOAS), световна неправителствена организация, която спасява мигранти и бежанци в нужда в Средиземноморието.

“A L I E N S” е част от ЕР-то “Kaleidoscope”, което ще излезе дигитално на 14 юли и на CD и LP на 4 август. Траклистът му е:
1. All I Can Think About Is You
2. Miracles (Someone Special) – Coldplay & Big Sean
3. A L I E N S
4. Something Just Like This (Tokyo Remix) – Coldplay & The Chainsmokers
5. Hypnotised

EP-то е продуцирано от Rik Simpson c Daniel Green и Bill Rahko и включва нова версия на хитовото парче на Coldplay с The Chainsmokers “Something Just Like This”, записана в Токио през април. В записа влиза и “Miracles (Someone Special)” с детройския рапър Big Sean.

“Kaleidoscope” вече е достъпен за предварително поръчване на Coldplay.com и другите дигитални платформи, като всеки, който предварително заяви своето копие ще получи “All I Can Think About Is You” и “A L I E N S”. ЕР-то е сестрата на хитовия им албум “A Head Full Of Dreams”, който има над 5 милиона продадени копия по света след излизането си през декември 2015.

Турнето на Coldplay A Head Full Of Dreams Tour стигна до Дъблин тази седмица, а през остатъка на лятото групата ще обиколи Северна Америка и Европа. Повече от 4.6 милиона билети са продадени до този момент. За повече информация, дати и билети, посетете coldplay.com/tour.

MOAS е благотворителна организация в Малта, опитваща се да се бори със загубата на живот, предлагайки професионална помощ при издирването и спасяването на хора, изпаднали в нужда при прекосяването на най-смъртоносната граница – морето.

От създаването си през 2014, MOAS се превръща в световна организация и е спасила и помогнала на над 39 хиляди мъже, жени и деца в централната част на Средиземно и Егейско море. Служейки си едновременно с морски (плавателния съд Phoenix) и въздушни сили и използвайки летателни апарати, MOAS е съставена от професионални спасители и търсачи, медицински екипи и международен екип от хуманитари.

MOAS продължава да се бори за дългосрочно разрешаване на проблеми и създаване на регулирани алтернативи на прекосяването на моретата, по-стриктен контрол по бреговите линии, намаляване на корупцията в транзитни държави като Либия, Турция и Гърция, и се бори с факта, че липсата на алтернативи кара бежанците да тръгват по все по-опасни маршрути, по земя или по море. За повече информация, посетете www.moas.eu.

Слушайте в Spotfy и в Apple Music

Kaleidoscope EP Tracklist:
01. All I Can Think About Is You
02. Miracles (Someone Special) (feat. Big Sean)
03. A L I E N S
04. Something Just Like This (Tokyo Remix) (feat. The Chainsmokers)
05. Hypnotised