Легендарният барабанист Dave Lombardo ще издаде своя дебютен солов албум “Rites Of Percussion” на 5 май чрез Ipecac Recordings.

Известен с жанрово определящата си работа в Slayer, както и с впечатляващата си работа зад барабаните с Fantômas, Mr. Bungle, Suicidal Tendencies, Testament и други, качеството на каталога на Lombardo говори само за себе си.

Когато пандемията удари, си помислих: „Е, сега не мога да ходя на турне. Веднага започнах работа по записа. Това беше едно от най-великите преживявания, които съм имал. Имах си студио, всичките си барабани. Изведнъж това не беше на склад! Моят дом се превърна в място, където можех да бъда свободен и креативен. От една страна, турнетата – част от препитанието ми бяха отнети, но от друга, най-накрая имах време да се образовам за различен софтуер и техники за запис. Беше много образователно и удовлетворяващо преживяване.“

Lombardo записа албума на фона на пандемията, като реши да го продуцира сам. Той накара сина си David A. Lombardo да поеме задълженията по миксирането, което включва набор от различни ударни инструменти и много други.

Ето и новия сингъл, “Inner Sanctum“:

Rites Of Percussion”:

1. Initiatory Madness
2. Separation From The Sacred
3. Inner Sanctum
4. Journey Of The Host
5. Maunder In Liminality
6. Despojo
7. Interfearium
8. Blood Let
9. Warpath
10. Guerrero
11. Vicissitude
12. Omiero
13. Animismo

Предварителни поръчки тук.