След като през ноември и декември Ozzy Osbourne представи първите два сингъла от предстоящия си албум “Under the Graveyard” и “Straight To Hell“, сега можем да чуем и заглавната песен, “Ordinary Man“, в която участват сър Elton John и Slash.

Ozzy казва за новото парче: “Всичко се получи естествено. Slash е мой скъп приятел, както и Elton. Когато пишех “Ordinary Man“, това ми напомни за стара песен на Elton и казах на Sharon:” Чудя се дали той би искал да пее в нея? Попитахме и ето, ето, той се съгласи и пее и свири на пиано на песента. “

Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), който свири в на целия албум заедно с Duff McKagan (Guns N’ Roses) и продуцента и китарист Andrew Watt, обясниява. “Slash записа и солото във втория сингъл „Straight to Hell“, но първоначално го поканихме за „Ordinary Man“, защото това е по-скоро мелодична песен ала The Beatles.

“Тя е почти като “November Rain“, но не съвсем. Това е добра песен и Slash свири прекрасно в нея”, ентусиазира се Smith. “И тогава решихме: “Ами има пиано. Кой е наистина добър пианист? Не знам”… Да вземем Rocketman!”

Ordinary Man” ще бъде издаден на 21 февруари 2020. Той е записан в Лос Анжелис с продуцента Andrew Watt на китарите, Duff McKagan (Guns N’ Roses) на бас и Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) на ударните. Предварителни поръчки – тук.

Последният самостоятелен албум на метъл легендата беше “Scream“, който излезе през юни 2010 г. И макар да се появява в неотдавнашния сингъл „Take What You Want” на Post Malone, “Under the Graveyard” е първата нова музика на Ozzy като основен изпълнител след финалния албум на Black Sabbath, “13“, който излезе през юни 2013 г.