The Smile, ново трио, което включва членовете на Radiohead Thom Yorke и Jonny Greenwood, пуснаха дебютната си песен „You Will Never Work in Television Again“.

Това е първото официално издание на парчето, но феновете може да го познаят от първото публично изпълнение на групата миналата година по време на стрийма Glastonbury Live at Worthy Farm, когато те представиха и други нови песни на групата.

Можете да слушате „You Will Never Work in Television Again“ по-долу.

Според Nigel Godrich, който е продуцирал всички албуми на Radiohead след “OK Computer” от 1997 г., както и повечето солови творби на Yorke, е завършен дебютния им албум. И въпреки звука на новия сингъл, той настоя, че албумът определено не е рок.

Това е интересно съпоставяне на нещата“, каза той пред Stereogum през юли. „Но има смисъл. Ще има смисъл”. В скорошен туит от официалния акаунт на The Smile се посочва, че албумът е „на етап списък с песни (6 227 020 800 възможни песни)“.

Освен певеца Yorke и китариста Greenwood, the Smile включва и Tom Skinner, член на британската джаз група Sons of Kemet. „Той е страхотен музикант и страхотен човек“, отбеляза Godrich. „Усмихвам се на себе си, защото виждам, че той ще привлече много внимание“.

The Smile също обявиха три последователни концерта, които ще се проведат в рамките на 24 часа в Magazine London на 29 и 30 януари. Според съобщение за пресата, групата ще се представи “пред седнала в кръг публика”, като изпълненията ще се излъчват Internet в реално време. Билетите могат да бъдат закупени на уебсайта на групата.

Ето и новото парче, „You Will Never Work in Television Again“: