Култовата група Clawfinger пусна тази сутрин новия си сингъл “Environmental Patients”, преди минути се появи и официалното видео.

В песента музикантите около фронтмена Zak Tell намират повече от ясни думи за климатичната криза. Песента е за факта, че всички сме за опазване на климата, но бързо го забравяме, когато става въпрос за нашата собствена зона на комфорт. Много от това, което правим по отношение на опазването на околната среда, е по-малко последователно от това, което трябва да бъде, за да направим нещо наистина.

Нека бъдем наистина честни със себе си“, каза Zak Tell. „Ние наистина не сме толкова умни, колкото всички си мислим, че сме. И ние не се стараем толкова упорито и не сме толкова внимателни, колкото си мислим, че сме. Очевидно ни липсва прозрението, че трябва да се поучим от грешките си или поне напълно да разберем колко зле наистина се отнасяме към себе си и към заобикалящата ни среда. Имаме голям късмет, че можем да населим тази планета, но не го оценяваме. Честно казано, почти съм изумен, че дори сме стигнали дотук.”

Силно послание, с което Clawfinger се завръщат. „Винаги сме се опитвали да казваме нещата така, както смятаме, че трябва и да бъдем честни за това“, продължи Zak. “За съжаление, много от това, което осъдихме преди години, все още е актуално.”

Много фенове трябва да са повече от щастливи да чуят нов сингъл от скандинавците, тъй като напоследък групата се появява рядко. От 2007 г. не са издавали нов албум. Сега музикантите се завръщат с нов сингъл и ново турне. В момента се надяваме, че след повече от две години постоянно преместване и отлагане те най-накрая могат да го осъществят. „Справихме се много добре в остаряването“, изтъква Zal. „Освен малко сива коса и проблеми с коленете. Така че, ако искате да видите едни момчета в разцвета на силите си, които все още се веселят и скачат на сцената, вземете билет и елате!