Coheed and Cambria пуснаха “Shoulders”, първия им студиен запис след близо три години.

У нас е наличен за слушане чрез Орфей Мюзик/Roadrunner Records  във всички стрийминг платформи, “Shoulders” е придружен от официална визуализация, която може да гладате по-долу. Официалното музикално видео ще бъде анонсирано идните седмици.

През последните 20 години Coheed and Cambria показват последователно по нови начини какъв може да бъде рока, проправяйки собствения си път и изграждайки вселена около музиката си като никой друг. Независимо дали е в начина, по който подхода им, използващ всички жанрове, към писането на песни им е позволил да поставят мост между думите, без да се ограничават в една, или многостранната история на албумите им и серията от комикс книги, които маркират най-продължителната концепция в музиката, Coheed and Cambria последователно оформиха нови стандарти, като никога не се задържат само с един.

“Shoulders” засяга възходите и паденията в това пътуване и как, понякога, може да бъде обезсърчаващо да си аутсайдер в модерни кръгове, но накрая, да го направиш по твоя начин е най-голямата награда.

За “Shoulders” вокалистът и китарист на Coheed and Cambria, Claudio Sanchez, коментира като отбелязва, че:  “В изкуството, във вашата кариера, във взаимоотношенията…Няма значение колко даваш от себе си, за да опиташ, трябва да приемеш, че не всичко в живота може да бъде перфектно попадение“.

Иронично, “Shoulders” може да бъде най-достъпния материал на бандата в кариерата им, основаващ се на  диви рифове и извисяващ се припев – може би е време за най-доброто от двата свята. 

По-късно това лято Coheed and Cambria ще се отправят на съвместно заглавно турне по амфитеатрите с The Used.  Северноамериканското турне в 18 града, продуцирано от Live Nation, ще започне в петък, на 27 август в Ървайн, Калифорния и ще се отбие във Финикс, Далас, Кливланд, Ню Джърси, Уорчестър и др. Пътешествието в края на лятото ще включва специалните гости Meet Me @ The Altar и carolesdaughter в избрани дати и ще кулминира в изпълнение в Daily’s Place в Джаксънвил, Флорида, на 24 септември. Пълен списък на датите можете да намерите надолу, успоредно с допълнителна информация на www.CoheedAndCambria.com.

Минаха почти три години след като албума през 2018 на Coheed and Cambria, “Vaxis I: The Unheavenly Creatures”, излезе  като албума „завръщане към концепцията“  за бандата. След като се отдръпнаха с по-интроспективен албум през 2015, фронтменът  Claudio Sanchez и бандата се завърнаха към научнофантастичната вселена на “The Amory Wars”, първата от серия в 5 части на албума. С издаването на “Shoulders” и голямо лятно турне, сега вече анонсирано, бърборенето на феновете относно  „Vaxis 2” пълни страниците на бандата в социалните мрежи.

Coheed and Cambria On Tour:

8/27 – 9/24: Co-headlining Dates with The Used

Fri Aug 27 – Los Angeles, CA – FivePoint Amphitheatre* 

Sat Aug 28 – Phoenix, AZ – Mesa Amphitheatre* 

Mon Aug 30 – Salt Lake City, UT – The Complex – Outdoors* 

Tue Aug 31 – Denver, CO – Levitt Pavilion Denver* 

Thu Sep 02 – Irving, TX – The Pavilion at Toyota Music Factory* 

Sat Sep 04 – Austin, TX – Germania Insurance Amphitheater* 

Sun Sep 05 – Houston, TX – The Cynthia Woods Mitchell Pavilion* 

Tue Sep 07 – Wichita, KS – WAVE – Outdoors*

Wed Sep 08 – St. Louis, MO – Saint Louis Music Park* 

Sat Sep 11 – Columbus, OH – Express Live! – Outdoors*

Sun Sep 12 – Cleveland, OH – Jacobs Pavilion at Nautica* 

Tue Sep 14 – Cincinnati, OH – The ICON Festival Stage at Smale Park* 

Wed Sep 15 – Indianapolis, IN – TCU Amphitheater at White River State Park* 

Sat Sep 18 – Worcester, MA – The Palladium – Outdoors*

Sun Sep 19 – Holmdel, NJ – PNC Bank Arts Center* 

Tue Sep 21 – Baltimore, MD – MECU Pavilion

Wed Sep 22 – Raleigh, NC – Red Hat Amphitheater

Fri Sep 24 – Jacksonville, FL – Daily’s Place

Sun Sep 26 – Miami, FL – S.S. Neverender Cruise

* with special guest Meet Me @ The Altar

with special guest carolesdaughter