Албумът, продуциран Max Martin съдържа 12 парчета и излиза на 15 октомври.

След като в продължение на месеци Coldpay намекваха, че можем скоро да очакваме нова музика, групата най-накрая обяви следващия си албум чрез бележка в Instagram. Нарича се “Music of the Spheres” и излиза на 15 октомври чрез Atlantic.

Music of the Spheres” е деветият студиен албум в кариерата на Coldplay и следва техния дългосвирещ “Everyday Life” от 2019 г. Той е продуциран от Max Martin, шведския продуцент, отговорен за десетки хитове номер 1, така че се подгответе за някои закачливи мелодии. Общо “Music of the Spheres” включва 12 парчета, включително издадения в началото на май сингъл „Higher Power“, както и нова песен, наречена „Coloratura“, която трябва да излезе този петък, 23 юли.

Друг сингъл (групата все още не е посочила коя песен) ще излезе през септември преди издаването на албума. Има шанс да има още научно-фантастични теми, вписани в текстовете, като в „Higher Power“, тъй като съобщението на групата включва фразата „Всеки е чужденец някъде“.

Coldplay споделиха и трейлър за “Music of the Spheres“. В клипа, който те наричат „Overtura“, зрителите са поканени на анимирано космическо пътешествие, докато обложката на албума се вихри около тях, а на заден план чуваме кратки фрагменти от всяка песен.

В момента текат предварителни поръчки за “Music of the Spheres” на официалния уебсайт на Coldplay. Групата представи пълния списък с песни за албума, включително пет песни, които използват емотикони вместо традиционно заглавие. Вижте списъка с песни и обложката по-долу.

Coldplay: “Music of the Spheres

01. 🪐
02. Higher Power
03. Humankind
04. ✨
05. Let Somebody Go
06. ❤️
07. People of the Pride
08. Biutyful
09. 🌎
10. My Universe
11. ♾️
12. Coloratur