Coldplay отдадоха почит на Pearl Jam в Сиатъл, като направиха кавър на “Nothingman” по време на скорошния им концерт там. “Nothingman” е парче от албума на Pearl Jam “Vitalogy” (1994).

Coldplay отделиха малко време, за да изсвирят нещо различно по време на концерта си в Climate Pledge Arena в Сиатъл и групата изпълни кавъра си на песента на Pearl Jam, „Nothingman“. Преди да я изсвирят, фронтменът на групата Chris Martin сподели: „Тъй като сме тук, в Сиатъл, искахме да отдадем почит на една от групите, в които се влюбихме, когато бяхме тийнейджъри през 90-те“.

Барабанистът на Coldplay, Will Champion, изсвири песента на пианото, а Martin казва, че се е научил да я свири само 25 минути по-рано. Martin очевидно е голям фен на Pearl Jam и казва: „Ако Eddie някога чуе това, обичам те, човече, благодаря ти, че си толкова мил с нашата група“.

Крис Мартин е правил кавъри на тази песен и преди, а последния път, това се случи заено със самия Eddie Vedder на фестивала Global Citizen Live през 2018 г.