Американската рок банда Counting Crows обяви първото си издание от седем години насам. EP-то с четири песни “Butter Miracle, Suite One“, ще излезе на 21 май и е продължение на албума “Somewhere Under Wonderland” от 2014 г. Предварителни поръчки – тук.

Първият сингъл от него, “Elevator Boots” предизвиква асоциации с Bob Dylan, The Band, Van Morrisin и R.E.M. и вече е на разположение – може да го чуете по-долу.

Elevator Boots” е написан миналата година от фронтмена на групата Adam Duritz, докато той е живял във фермата на свой приятел във Великобритания. През това време той е сменил емблематичната си прическа. „Отървах се и от брадата си“, казва Duritz пред Rolling Stone. „Просто исках да се видя. Не исках да се крия зад брада или расти“.

Бях доста щастлив“, разказва Duritz, който е бил диагностициран с дисоциативно разстройство в началото на 20-те си години. „Вече имам връзка от четири или пет години – такава, която е много задоволителна и здравословна. Повечето преживявания в живота ми бяха това, което е да си сам и да живееш сам. И това вече не е така. Това е голяма промяна за мен, наистина да стигна до идеята, че може би нещо е по-важно от писането на песни.

Четирите песни, които съставляват “Butter Miracle, Suite One“, в крайна сметка ще формират половината от новия албум на Counting Crows, като все още ненаписана пиеса ще запълни втората половина.

Чуйте новото “Elevator Boots” тук:

Counting Crows: “Butter Miracle, Suite One” EP

1. The Tall Grass
2. Elevator Boots
3. Angel of 14th Street
4. Bobby and the Rat-Kings