Crosses (†††) издават днес, 9 декември 2022, новото си EP „Permanent.Radiant“.

††† (Crosses) се състои от Chino Moreno от Deftones и продуцента/мултиинструменталист Shaun Lopez, които са затвърдили имената си с мрачните песни, които са правили от години, както по отделно, така и заедно. Откакто се обединиха като ††† (Crosses) през 2011 г., дуото използва пищна електронна продукция, модулни синтезатори и напевни вокали за канализиране на дълбока емоция. През същата година те издават своя забележителен миниалбум † и последвалия миниалбум EP††. 3 години по-късно, през 2014 г., издават едноименния си албум. През 2020 г. ††† (Crosses) се появи отново с кавър на синт-поп бижуто на Cause and Effect „The Beginning of the End“. По традиция в края на 2021 г. те се завърнаха отново, за да издадат още един кавър. Този път на “Goodbye Horses” на Q Lazzarus от Warner Records, с когото обявиха и нов звукозаписен договор. 2022 г. бележи нова ера за групата с предстоящото издаване на първия им проект от повече от десетилетие Permanent.Radiant.

От новото EP вече ви представихме два сингъла – “Sensation” и “Vivien“, по-долу може да слушате цялото ново EP.

„Sensation“ е придружен от тайнствено видео, в което се вижда главния герой, актрисата Thais Molon, да се събужда от автомобилна катастрофа и да се опитва да намери превоз в пустинята. В съчетание със зърнистото видео на групата, която прави изпълнението в тясна, тъмна уличка, и без усилие улавя характерния за ††† (Crosses) вкус и настроение. Сингълът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Тези нови сингли са първите на групата след издаването на “Initiation” и “Protection“, въздействащи химни, които отбелязаха дългоочакваното им завръщане по-рано тази година. Сега с “Sensation,” ††† (Crosses) предлагат на слушателите друга чиста визия, пълна с безпокойство, предчувствие и желание.

Преди минути се появи и новото официално видео, “Holier”:

†††Permanent.Radiant”:

01. Sensation
02. Vivien
03. Cadavre Exquis
04. Day One
05. Holier
06. Procession