Легендарните Crowded House обявиха подробности за новия си албум “Dreamers Are Waiting“. Новият албум, седми за групата, ще бъде първото дългосвирещо издание от тях от 2010 г. насам, когато издадоха “Intriguer“.

Винаги съм се страхувал просто да повтарям едни и същи формули и по някакъв начин това се усеща като нов и автентичен начин да се обърнем към Crowded House днес с осъзнаване на цялата ни история и къде, как и защо е започнало на първо място”, Каза Neil Finn за предстоящия албум в изявление за пресата. „Оригиналният манталитет и философия на групата все още са там, особено с Mitchell (Froom), който отново е част от нас, като работи по различен начин заедно с Nick (Seymour) и мен.“

В допълнение към анонса на албума, те пуснаха и музикален видеоклип към новия сингъл “To The Island“. Той ще бъде едно от 12-те парчета, които ще бъдат представени в “Dreamers Are Waiting“. Албумът е записан непосредствено преди локдауна миналата година, което означава, че цялата група отново е записвала на живо в една и съща стая.

Имахме щастието да записваме в студиото непосредствено преди пандемията и така започнахме този албум с парчета, записани на живо в стая, всички изпълнени с характер и енергия“, каза Finn. „След това прекарахме най-странната си година, 2020, на разстояние един от друг, но ежедневно се свързвахме, разменяхме файлове и довършвахме тези песни“.

Dreamers Are Waiting” излиза в петък, 4 юни. Вижте обложката на албума, списъка с песни и гледайте видеоклипа “To The Island” по-долу.

Crowded House: “Dreamers Are Waiting

1. Bad Times Good
2. Playing With Fire
3. To The Island
4. Sweet Tooth
5. Whatever You Want
6. Show Me The Way
7. Goodnight Everyone
8. Start Of Something
9. Too Good For This World
10. Real Life Woman
11. Love Isn’t Hard At All
12. Deeper Down