Безспорните крале на “balls-out” рокендрола, Danko Jones, обявиха издаването на техния единадесети студиен албум, озаглавен “Electric Sounds“, чрез AFM Records на 15 септември.

Триото, посветено на благородното изкуство на рифовете, мелодиите и жизнеутвърждаващите рок химни се завръща, за да осигурят максимално удовлетворение и да поднесат всички “Electric Sounds“, от които може да имате нужда!

С “Electric Sounds” архиепископите на усилвателите от Торонто доказват, че дори глобална пандемия не може да спре Danko Jones. Както демонстрира първият сингъл от албума “Guess Who’s Back“, тя просто ги направи още по-неудържими. „Guess Who’s Back е не само водещата песен към новия ни албум, Electric Sounds, но и императивното изречение, на което всички се молят да отговорят – Danko Jones!“ шегува се харизматичният фронтмен Danko.

Вземете новата песен на Danko Jones във всички дигитални услуги тук и гледайте текстовото видео за „Guess Who’s Back“ по-долу.

Да не работим в продължение на две години наистина се чувстваше като рок групите да са отхвърлени“, спомня си Danko. „Но предполагам, че това само ни накара да се стараем повече. Все пак успяхме да запишем и издадем албум по време на пандемията (“Power Trio, 2021 г.). Тръгнахме на турне веднага щом ни разрешиха. Сега, след като “Electric Sounds” излиза, не изглежда, че сме пропуснали ритъм. По време на пандемията се отдалечихме един от друг. JC живее във Финландия, а Rich живее на остров Принц Едуард. Така че писането за тази група се промени. Ден след ден обмисляхме идеи в нашето репетиционно място, но сега става дума повече за изпращане на файлове напред-назад. Въпреки това, миналото лято, докато бяхме на турне, успяхме да съберем идеи в зала за репетиции в Берлин за няколко дни. От тези джемове излязоха цели пет песни…

Electric Sounds е продуциран от Eric Ratz и включва гости като Tyler Stewart (Barenaked Ladies), Damian Abraham (Fucked Up) и китариста Daniel Dekay (от канадските траш легенди Exciter).

Danko Jones – “Electric Sounds“:

1. Guess Who’s Back
2. Good Time
3. Electric Sounds
4. Get High?
5. Stiff Competition
6. She’s My Baby
7. Eye For An Eye
8. I Like It
9. Let’s Make Out
10. What Goes Around
11. Shake Your City