Вижте програмата и последни подробности за концерта на 18 октомври

Този петък, 18 октомври, в столичния клуб *Mixtape 5* френският дарк, синт-уейв, индъстриъл експериментатор Джеймс Кент – Perturbator ще направи уникално шоу, което ще се състои за първи път в България.

Вдъхновен е от cyberpunk културата и филми като Ghost in a Shell, Running Man и Akira, Perturbator използва в продукциите си разнообразни софтуерни синтезатори, както и емулаторите на винтидж такива, за да ни поднесе една особенa, тъмна атмосфера, която буквално ни “вкарва във филма” – с много 80-арски характер или такъв, който описва високотехнологично и недалечно бъдеще. Феновете на Sci-Fi, на сериали като Stranger Things или Altered Carbon или хайпнатите вече по игратаcyberpunk 2077 ще имат възможността да усетят атмосферата на впечатляващия лайв на Perturbator.

За концертите си, освен синтезатори, използва и барабанист, както и огромно количество визуален и светлинен арсенал, чрез който акселерира музиката до степен на ’’телепортирането’’ ни в някоя нощ на 80-те или в пък в недалечното бъдеще. На едно място ще се съберем метъли, електронни маниаци, сатанисти, сайбер-пънк и стийм-пънк фенове, манга любители, художници, геймъри, нърдове, пристрастени към научната фантастика, към сериалите и книгите и въобще хора със различни субкултурни ‘‘изкривявания‘‘.

На 18 октомври концертът ще бъде открит от още една френска експериментална формация – The Algorithm, които използват метъл рифове миксирани до математическа прецизност  с електронни субжанрове като брейк-кор, синт-унейв. Те са двама – барабанист и мултиинструменталист, който използва китари, синтезатори, компютри и всякакви костюмизирани музикални джаджи. Имат награда за ‘най-добри ъндърграунд изпълнители‘ за Metal Hammer Golden Gods през 2013.

Програмата за 18 октомври е:

19:30 – Отваряне на врати на клуб *Mixtape 5*

20:45 – The Algorithm /Fr/

22:00 – Perturbator /Fr/

23:30 – Oчакван край

Последните 150 билета все още могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, The Wrong Bar или в магазини На Тъмно. До 23:59 на 17 октомври билетите струват 35лв. От полунощ на 18.10, както и на място ще са по 40лв.

ВНИМАНИЕ: Шоуто, което предстои да изживеете съдържа флаш и ярки светлинни ефекти (строб). Може да е опасно и не е подходящо за хора, податливи на епилептични припадъци.

Записването и фотографирането на концерта с професионални камери и светкавица е абсолютно забранено.