Lisa Marie Presley, единствената дъщеря на рокендрол легендата Elvis, почина на 12 януари, след като беше откарана по спешност в болница в района на Лос Анджелис, съобщи майка ѝ Priscilla, предаде Ройтерс.

С натежало сърце трябва да споделя съсипващата новина, че красивата ми дъщеря Lisa Marie ни напусна“, съобщи  в изявление Priscilla Presley. „Тя беше най-страстната, силна и любяща жена, която познавам. Молим да не бъдем безпокоени докато се опитваме да се справим с тази дълбока загуба“, се казва в изявлението.

54-годишната Lisa Marie е претърпяла сърдечен арест в дома си в предградието на Лос Анджелис Калабасас, според сайта TMZ. След това е била откарана по спешност в болница.

Lisa Marie е родена през 1968 г. и беше собственичка на имението „Graceland“ в Мемфис, което е популярна туристическа атракция. Тя е едва на девет години, когато Elvis умира през 1977 г.

Музикалната кариера на Lisa Marie започва с през 2003 г. „To Whom It May Concern“, последван от  „Now What“ през 2005 г. И двата влизат в топ 10 на класацията за албуми Billboard 200. Третият албум, “Storm and Grace“, е издаден през 2012 г.

Lisa Marie се е женила четири пъти. Омъжва се за поп звездата Michael Jackson през 1994 г., само 20 дни след развода с първия си съпруг музикант Danny Keough. Известната двойка се развежда през 1996 г., докато  Jackson се бори с обвиненията в сексуален тормоз на деца.

Presley се жени за актьора Nicholas Cage, голям фен на баща й, през 2002 г. Cage подава молба за развод четири месеца по-късно. Четвъртият ѝ брак е с нейния китарист и музикален продуцент Michael Lockwood. Разводът им е финализиран през 2021 г.

Lisa Marie има четири деца. Единственият ѝ син, Benjamin Keough, също музикант, почина през 2020 г. на 27 години. Дъщеря ѝ Riley Keough, на 33 години, е актриса. Другите ѝ две дъщери са 14-годишните близначки Harper и Finley Lockwood.