“Обичам как въпреки това той е един от най-големите режисьори в света, той е като дете“, казва групата, която работи с Luhrman, за да кавъра на Елвис „If I Can Dream

Måneskin разказаха пред NME за работа с режисьора Baz Luhrmann върху кавъра им на „If I Can Dream“ за предстоящия биографичен филм за Елвис.

“Elvis”, биографичен филм за великия Presley, режисиран от Baz Luhrmann, който трябва да пристигне по кината следващия месец, идва със саундтрак от кавъри заедно с „оригинални песни и записи“ на самия Presley и звездата на филма Austin Butler. Сред изпълнителите, които са допринесли, виждаме имената на Eminem, Tame Impala, Stevie Nicks, Jack White, Swae Lee, Diplo, Chris Isaak, Denzel Curry, Jazmine Sullivan, Pnau и др.

Говорейки пред NME, Måneskin разказаха за записването на тяхната версия на „огромната балада“ на Evlis „If I Can Dream“.

Говорехме за това с Baz Luhrmann, който имаше тази наистина страхотна, супер интелигентна идея, защото би било толкова лесно да ни даде песен с по-високо темпо и да стане супер рок“, каза фронтменът Damiano David. „Той видя, че ще можем да дадем нещо друго, за да покажем сладката страна на Elvis. Мисля, че свършихме страхотна работа!

David продължи: „Смисълът на песента е много съвременен: „Ако мога да мечтая за по-добра земя/ Където всичките ми братя вървят ръка за ръка“. Става дума за обединяване, за мир, свобода и щастие и излиза в точния момент. Наистина сме горди с това, което направихме и че сме част от този проект. Имам чувството, че ще бъде невероятно.”

Китаристът Thomas Raggi добавя: „Elvis е невероятен артист, така че беше страхотно просто да мога да допринеса и да отдадем почит. Записахме песента в наистина специален момент по време на сесиите за писане на албума.”