Dave Gahan & Soulsavers издадоха през ноември новия си албум „Imposter“, който преобразява песни от изпълнители като Neil Young, PJ Harvey, Cat Power, Bob Dylan и др.

Последният съвместен албум между фронтмена на Depeche Mode и Soulsavers (Rich Machin) е описан в материалите за пресата като нови интерпретации на 12 песни „от различни жанрове и периоди от време“, а не като кавър албум. Той пристига днес, 12 ноември чрез Columbia.

В албума са включени интерпретации на „Metal Heart“ на Cat Power, „A Man Needs a Maid“ на Neil Young, „The Desperate Kingdom of Love“ на PJ Harvey, „Where My Love Lies Asleep“ на Harley, „Where My Love Lies Asleep“ на Gene Clark, „Not Dark yet“ на Bob Dylan и “Dark Religion” на Mark Lanegan.

Ето и новото видео, “The Dark End Of The Street“:

Gahan каза за проекта: „Когато слушам гласовете и песните на други хора – по -важното е как ги пеят и интерпретират думите – чувствам се като у дома си. Аз се идентифицирам с него. Това ме утешава повече от всичко друго. Няма нито един изпълнител в записа, който да не ме трогне“, каза той за представените творби.

Gahan добавя: „Знам, че направихме нещо специално и се надявам, че другите хора го усещат и това ще ги отведе на едно малко пътуване – особено хора, които обичат музиката от години“.

Ето съдържанието на албума:

Dave Gahan & Soulsavers: “Imposter“:

01. The Dark End Of The Street
02. Strange Religion
03. Lilac Wine
04. I Held My Baby Last Night
05. A Man Needs A Maid
06. Metal Heart
07. Shut Me Down
08. Where My Love Lies Asleep
09. Smile
10. The Desperate Kingdom Of Love
11. Not Dark Yet
12. Always On My Mind

Imposter“ е записан на живо в десетчлен състав в известното звукозаписно студио Shangri-La в Малибу, Калифорния през ноември 2019 г.

Той следва предишното сътрудничество на Gahan и Soulsavers, 2015 „Angels & Ghosts“, от което проектът става известен като Gahan & Soulsavers. Преди това „The Light The Dead Sea“ излезе през 2012 г. под името Soulsavers (с участието на Dave Gahan).

Soulsavers, (Rich Machin и Ian Glover), са работили с други музиканти по съвместни проекти, включително с Lanegan и Josh Heinden. Според материалите за пресата само Machin, но не Glover – е работил с Gahan по „Imposter“.