Dave Grohl, фронтменът на Foo Fighters ще издаде книга с мемоарите си през тази година. Четивото носи името “The Storyteller”, а издателите Dey Streеt Books ще я пуснат на пазара на 5 октомври.

Предстоящата книга ще включва важни истории, които са го превърнали в човека, който е днес, от детски злополуки, трогателни семейни моменти, напускането му от семейството му на 18 години и истории с участието на Nirvana, Foo Fighters, David Bowie, Joan Jett, Iggy Pop, Paul McCartney, свири на барабани за Tom Petty в Saturday Night Live, до това да свириш в Белия дом и да танцуваш с AC / DC.

Има обща нишка, която минава през всичко, което правя: разказването на истории. Независимо дали в песен, документален филм или на страницата, винаги съм се чувствал принуден да споделя моменти от живота си. Тази склонност е огромна част от това, което ме вълнува творчески, но също и като човек. През март 2020 г., осъзнавайки, че ежедневната ми работа с Foo Fighters ще продължи, направих акаунт в Instagram (@davestruestories) и реших да съсредоточа цялата си творческа енергия върху писането на някои от моите истории, нещо, което обичам да правя но всъщност никога не съм имал време. Скоро установих, че наградата, която изпитвах всеки път, когато публикувах история, е същата като чувството, което изпитвам, когато пускам песен за публиката, така че продължих да пиша “, казва Grohl.

И продължава: „Отзивите на читателите изпълвха душата ми, както аплодисменти на сцената. И така, направих равносметка на всички преживявания, които съм имал през живота си – невероятни, трудни, забавни и емоционални – и реших, че е време най-накрая да ги изразя с думи. Сега, благодарение на невероятните хора от Dey Street Books съм развълнуван да обявя “The Storyteller” , колекция от спомени от един живот, живян шумно. От ранните ми дни, когато израснах в предградията на Вашингтон, окръг Колумбия, до излизането на пътя на 18-годишна възраст и цялата музика, която последва, вече мога да споделя тези приключения със света, както се виждат и чуват зад микрофона.”

“The Storyteller” ще излезе първоначално в САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Финландия и Нидерландия на 5 октомври чрез Dey Street Books.