Dave Grohl ще издаде „изгубения“ албум, написан от измислената група Dream Widow следващата седмица, той ще придружава филма Studio 666.

Преди дни Foo Fighters пуснаха “March Of The Insane“, песен от саундтрака филма. Траш парчето със скорост 110 мили в час, което звучи като някаква отдавна изгубена класика на Motorhead, се приписва на мистериозната група Dream Widow, която – според сюжета на филма – е група, която е записала в студиото преди Foo Fighters да се появят. Grohl открива неиздадена касета на групата по време на сесиите за десетия албум на Foo Fighters, който те записват в обитавано от духове имение в Енсино, Калифорния. И в този момент настава ад…

За предисторията на Dream Widow, Grohl казва: „Певецът полудя и уби цялата си група поради творчески различия… Влизаме 25 години по-късно, за да запишем, без да имаме представа какво се е случило преди 25 години и започва да ме обладава духа на човека отпреди 25 години и духа на къщата. Но тази песен, “March Of The Insane”, това е техният изгубен запис. Това е записът, който правеха, преди вокалът им да ги убие. “

Според фронтмена на Foo Fighters албумът Dream Widow черпи от някои от метъл влиянията, с които е израснал, включително Kyuss, Trouble и Corrosion Of Conformity.

Имам своите любимци“, „казва той. “Ще чуете много от тези влияния в “Lacrimus dei Ebrius”, 13-минутна песен от филма, защото за тази песен събрах може би четири или пет от тези части заедно в това голямо, дълго нещо. Част от нея звучи като Trouble; някои от тях звучат като Corrosion Of Conformity; някои от тях имат атмосфера на Kyuss.”

Филмът за рок групата като традиция изглежда е изчезнал“, казва Grohl пред Rolling Stone. „Независимо дали беше A Hard’s Day’s Night, или Rock ‘n’ Roll High School на The Ramones, или Kiss Meets the Phantom of the Park, или шибаният филм за Spice Girls. Няма да участваме в There Will Be Blood. Искаме само да се забавляваме в тази стара рокендрола традиция“.

Studio 666” ще бъде пуснат в кината на 25 февруари чрез Sony Pictures.

Говорейки за “големия, силен, кървав филм на ужасите” миналата година, Dave Grohl каза пред Mojo: “Няма друга група, достатъчно глупава, за да направи това. Това е абсолютно лудост.”

„Толкова сме развълнувани да ви го представим в кината. Това нещо беше предназначено за голям екран. Надяваме се, че ще се забавлявате да го гледате толкова, колкото ние по време на снимките”