Dave Stewart обяви турне във Великобритания и Европа, включващо най-големите хитове на Eurythmics.

По време на турнето, озаглавено „Eurythmics Songbook: Sweet Dreams 40th Anniversary Tour“, Stewart ще тръгне на път с женска група за поредица от концерти, които ще отбележат 40 години от албума на групата „Sweet Dreams (Are Made of This)“.

Stewart изнесе еднократно шоу в Royal Festival Hall в Лондон през 2019 г., включващо най-великите песни на групата, с благословията на Annie Lennox, която обяви, че се отказва от турнетата.

Новите дати, които започват в Швейцария на 7 ноември, включват също две британски шоута в Sunderland Empire на 10 ноември и London Palladium на 17 ноември. Турнето приключва в Холандия на 28 ноември. Билетите вече са в предварителна продажба.

Stewart каза за турнето: „Обичам да свиря на живо и съм толкова развълнуван да бъда на сцената с този невероятен състав от музиканти и певици, с повечето от които съм свирил много пъти. Голямата ми приятелка Vanessa Amorosi, австралийска легенда, известна със своето мощно вокално майсторство, Rahh, брилянтна певица от Уорингтън, с когото записвах и свирих почти 10 години, и моята дъщеря (кръщелница на Lennox) Kaya Stewart, която пееше „There Must Be An Angel“ на коляното на Annie, откакто беше на 5 години, а от 14-годишна възраст изнесе 100 солови концерта, като впечатляваше публиката с много прочувствения си и емоционален глас“.

Да избера група, в която всички са изключителни жени музиканти, водени от брилянтната кийбордистка Hannah Koppenburg, е моят начин да отдам почит към моята голяма приятелка и сътрудничка Annie Lennox.“

Досега обявените дати включват:

7.11 – Baloise, Switzerland
10.11 – Sunderland Empire
13.11 – Salle Pleyel, Paris
14.11 – La Madeleine, Brussels
15.11 – Mitsubishi Electric Halle, Dusseldorf
17.11 – London Palladium
25.11 – Konzerthaus, Vienna
26.11 – Jahrhunderthalle, Frankfurt
27.11 – Potsdamer Platz, Berlin
28.11 – Vredenburg, Utrecht