Шведските метъл Soilwork обявиха кончината на своя китарист David Andersson. Той беше на 47 години.

По-рано днес (сряда, 14 септември) групата публикува следното изявление чрез социалните медии: „Днес сме дълбоко натъжени, съобщавайки ужасната новина за кончината на David Andersson. Той беше единствен по рода си и брилянтен човек по толкова много начини. Той беше наш китарист повече от 10 години и имаше голямо влияние върху музикалното пътуване на Soilwork напред. За съжаление алкохолът и психичните заболявания го отнеха от нас. Ще ни липсва много и ще продължим да носим музикалното му наследство. Нашите най-дълбоки съболезнования към семейството му. Завинаги благодарни за времето, което прекарахме с теб, както и за всички забавни моменти.

Освен че е дългогодишен член на Soilwork, David свири в The Night Flight Orchestra заедно с певеца на Soilwork Björn Strid.

The Night Flight Orchestra споделиха отделно изявление: „Лека нощ, мили докторе. Всички се надяваме, че най-накрая сте намерили мир. Ще ни липсвате толкова много. Вие бяхте единствен по рода си и брилянтен музикант. За съжаление алкохолът и психичното заболяване ви взеха далеч от нас. Толкова много боли. Нашите най-дълбоки съболезнования към семейството на David Andersson в този труден ден. Неговата музика ще живее вечно. Благодарим ви за всички незабравими моменти заедно. Ще се видим от другата страна.

Björn, Jonas, Sharlee, Anna, Åsa, Sebastian, John & Rasmus.

https://www.facebook.com/photo?fbid=631046721717322&set=a.210094070479258