Dead Cross, четириглавата Хидра с участието на Mike Patton, Dave Lombardo, Justin Pearson и Michael Crain, се завръщат с нов албум от 9 песни, “II”, на 28 октомври чрез Ipecac Recordings.

Албумът, макар и да представлява шумна хардкор колекция, а на моменти и политически натоварен опус, има своите корени в приятелство, като групата се събира, след като Crain получава изненадваща диагноза рак.

Думите дори не могат да опишат колко много означава този албум за мен. Породено е от болка и несигурност“, обяснява Crain. „Бавното, мъчително болезнено и отвратително възстановяване от лечение на рак беше катализаторът за всеки риф и нотка в този албум. Въпреки това желанието ми да живея и да бъда с братята си Джъстин, Дейв, Майк и копродуцента Рос Робинсън ме накара да стана от леглото и да тичам в студиото всеки ден, за да запиша всичко.”

Новината за предстоящото пристигане на “II” е придружена от пускането на „Reign of Error“ и видео, създадено от Displaced/Replaced – дивашки коментар за Върховния съд на САЩ.

Предварителни поръчки – тук.

Dead Cross “Dead Cross – II”

1 Love Without Love
2 Animal Espionage
3 Heart Reformer
4 Strong and Wrong
5 Ants and Dragons
6 Nightclub Canary
7 Christian Missile Crisis
8 Reign of Error
9 Imposter Syndrome