Рок ветераните Deep Purple стартираха нова видео серия, наречена “About The Band”

“InFinite” бе издаден от earMUSIC на 7-ми април. Албумът е записан през февруари 2016-та в Нашвил с продуцента Bob Ezrin, работил преди това с банди като Kiss, Pink Floyd, Peter Gagriel, Alice Cooper и Kansas.

Запитан за заглавието на албума “InFinite”, Glover сподели: “То е абсолютно всичко, което можете да си помислите. Не успяхме да измислим заглавие за този аблум. Не че сме обмисляли край или нещо подобно, оставихме го на издателите. Те предложиха този вариант, защото някак се връзва с ‘Now What?!’ от 2013-та. Търсехме точно нещо такова. Изпратиха ни и символът за безкрайност, изписан в лед и си казахме “Това е, няма да измислим нищо по-добро.”

Glover също спомена турнето, “The Long Goodbye”, което започва на 13-ти май и продължава в Щатите през августи и септември: “Ще бъде дълго сбогуване, защото никой от нас не може да приеме факта, че ще трябва все някога са сложим край. Групата е на сцена толкова дълго, само си помислете какво стана с Paice миналата година. Навлизаме във възраст, в която сме доста “крехки” и трябва да се пазим, но не е това, по-скоро осъзнаването на този факт. Турнето ще продължи и след тази година, не знаем колко дълго. Това е знак към феновете и към самите нас, че не трябва да очакват турнета, когато станем на по 110 години”

Освен Roger Glover и Ian Paice, сегашният състав на Deep Purple включва вокалистът Ian Gillan, кийбордистът Don Airey и китаристът Steve Morse. Airey се присъедини през 2002, замествайки Jon Lord, а Morse стана член на групата през 1994, като заместник на Ritchie Blackmore.

Запитан дали това е финалния състав на групата, Glover каза: “Мисля, че последните 23 години са най-последовтелни в историята на групата. Не планирам бъдещето, бъдещето ще се погрижи за себе си – харесвам тази фраза. Както Steve казва, ‘Може да не съм първия китарист на Purple, но бих искал да съм последния.’ Това е страхотно, мога да кажа същото – може да не съм първият басист, но бих искал да съм последния.”

Ето и първите две части от “About The Band”