Според продуктова страница на уебсайта на френската търговска верига FNAC (по-късно изтрита, но може да видите кешираната версия тук), следващото студийно усилие на Deep Purple ще бъде албум с кавъри, озаглавен „Turning To Crime“.

Албумът се очаква да бъде издаден на 26 ноември от earMUSIC, ще съдържа версиите на Deep Purple на страхотни рок класики и музикални бижута – включително песни, първоначално записани от Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, Cream, The Yardbirds – внимателно подбрани от всеки член на групата.

Официалното обявяване на “Turning To Crime” се очаква на 6 октомври в 17:00 на адрес TurningToCrime.com.

Описанието на албума от изтритата страница гласи: “Издаден в разгара на пандемия, “Whoosh”, последният албум на Deep Purple постигна истински успех и остави групата с положителна енергия и изпълнена с адреналин въпреки сложния глобален контекст. Пандемията принуди членовете на групата да останат у дома, но преди всичко да мислят различно за начина си на създаване на музика заедно. Това ги накара да проектират “Turning to Crime”, много специален нов проект и първи в кариерата им.

Изцяло съставен от кавъри на страхотни рок класики и музикални бижута, внимателно подбрани от всеки член на групата, “Turning To Crime” включва заглавия от Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, но и някои приятни изненади. “Turning to Crime” представя настроенията на групата, когато те се заеха с този проект, а Deep Purple за пореден път изненадва своите фенове с албум, различен във всяко отношение от това, което Paice, Morse, Gillan, Airey и Glover са успели да предложат“.

Deep PurpleTurning To Crime

01. Volume 1
02. 7 And 7 Is (Love)
03. Rockin’ Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey “Piano” Smith)
04. Oh Well (Fleetwood Mac)
05. Jenny Take A Ride! (Mitch Ryder & The Detroit Wheels)
06. Watching The River Flow (Bob Dylan)
07. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
08. Dixie Chicken (Little Feat)
09. Shapes Of Things (The Yardbirds)
10. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
11. Lucifer (Bob Seger System)
12. White Room (Cream)
13. Caught In The Act (Medley)