Днес – 19 май 2023 г. наблюдаваме рок и класически кралски особи да се обединят в чисто нов еуфоричен албум, озаглавен „Drastic Symphonies“ — най-великите парчета на Def Leppard драматично преосмислени и звучащи по-големи и по-вълнуващи от всякога, заедно с емблематичния Кралски филхармоничен оркестър на Лондон.

Def Leppard са деконструирали и възстановили не само някои от най-известните си парчета, но също и някои от техните скрити скъпоценни камъни. Като цяло те са преплели звука от оригиналните касети и са ги изпълнили заедно с Кралския филхармоничен оркестър. Албумът включва нови вокали и китари, които кулминират в невероятно красиви симфонични аранжименти. В различни моменти можете да чуете вокалиста Joe Elliott да пее дует с по-младото си аз.

Elliott казва: „Def Leppard винаги са се радвали да се отклонят от очаквания път – работейки с хора като Tim McGraw, Taylor Swift и Alison Krauss, например. Така че, когато ни беше представено предложението да преразгледаме някои парчета от предишния ни каталог с Кралската филхармония, всички скочихме. Въпреки че далеч не сме първата група, която някога е правила това, работата директно с оркестър в Abbey Road върху някои от по-оркестрираните ни песни изглеждаше твърде добра възможност, за да я пропуснем“.

Този албум представлява смел нов подход към най-обичаните песни на Def Leppard. Той е записан в Abbey Road през март 2022 г. Продуциран от Def Leppard, Ronan McHugh и Nick Patrick (продуцирал оркестрови албуми на RPO с Elvis, Roy Orbison, Beach Boys и Buddy Holly) с аранжименти от Eric Gorfain (Neil Diamond, Ryan Adams, Christina Aguilera).

Китаристът на Def Leppard Phil Collen казва: „Когато беше предложено да направим оркестров албум с RPO, за нас беше чест. Но ние не искахме просто оркестър да се намеси върху предишните ни записи. Решихме да създадем нещо специално, където да има нещо класическо, но да го представим по съвсем нов начин, който ще включва всичко да работи в контекста на „Drastic Symphonies”. Записване на нови части, ремиксиране на предишни звуци, изваждане на някои от нашите инструменти, за да може оркестърът да диша и буквално създаване на нов албум. Това беше невероятно вдъхновяващ процес, кулминиращ в записа на живо на RPO в студиото Abbey Road в Лондон. Абсолютно екипно усилие, което отне голяма част от година. Това е нов албум на Def Leppard, той е най-големите хитове плюс албум, с някои рядко слушани песни, това е RPO албум на живо и смятаме, че е перфектен. Толкова сме горди от това как се получи „Drastic Symphonies“ и нямаме търпение да го споделим със света.“

„Drastic Symphonies“ излиза днес, 19 май, поръчки – тук.

Def Leppard with the Royal Philharmonic Orchestra „Drastic Symphonies

01. Turn To Dust
02. Paper Sun
03. Animal
04. Pour Some Sugar On Me (Stripped Version)
05. Hysteria
06. Love Bites
07. Goodbye For Good This Time
08. Love
09. Gods Of War
10. Angels (Can’t Help You Now)
11. Bringin’ On The Heartbreak
12. Switch 625
13. Too Late For Love
14. When Love & Hate Collide
15. Kings Of The World