Deftones издадоха нетърпеливо очаквания албум “Ohms” във всички дигитални платформи днес, 25 септември чрез Reprise Records. Албумът пристига във вихъра на излезлия миналата седмица трак с видео „Genesis”.

„Толкова вълнуващ и емоционален албум, каквото винаги е було звученето им.“ – NME

“Ohms е най-силната им работа от години, завръщане, което отново ги свързва енергично с хард рок корените им.” – Uproxx

“Deftones са отново тук и правят това, което могат най-добре: копаейки дълбините на дълбоко меланхоличния метъл.” – The Fader

“Добро е, човече, много е добро“ – Stereogum

Продуциран от Deftones и дългогодишния сътрудник Terry Date, който и преди е работил по някои от албумите на групата, включително “Around The Fur” и “White Pony“, “Ohms” се появи малко повече от месец след като бандата анонсира първия си албум от 4 години със заглавния си трак и умопомрачително видео.

Може да слушате целия албум тук:

Миналата седмица Chino Moreno, Frank Delgado, Stephen Carpenter, Abe Cunningham и Sergio Vega стартираха благотворително набиране на средства „Adopt-a-Dot“, където феновете са поканени да дарят и станат част от албума Ohms, имайки възможност да „осиновят“ един или повече от 12 995 пиксела, съставящи корицата на изданието, създадена от Frank Maddocks. Приходите за всяка „осиновена точка“ ще бъдат разделени между Davis Children’s Hospital и Crew Nation за финансиране на животоспасяващи изследвания и педиатрични услуги, както и подкрепа към жизнено важните екипи на членовете в музикалната индустрия, чиято прехрана е засегната от COVID-19.

Тази година също маркира 20-та годишнина от монументалния албум на Deftones, “White Pony“. По-рано през годината във виртуална пресконференция бандата анонсира, че ще издаде придружаващ албум ремикс, озаглавен “Black Stallion” – идея, родена по време на създаването на албума. Преди да се отложи за 2021 заради пандемията от COVID-19, бандата трябваше да се отправи към северноамериканското си лятно турне.

Deftones – “Ohms“:

01. Genesis
02. Ceremony
03. Urantia
04. Errorr
05. The Spell Of Mathematics
06. Pompeji
07. This Link Is Dead
08. Radiant City
09. Headless
10. Ohms