Deftones наеха Fred Sablan като нов тур-басист след скорошното напускане на Sergio Vega.

Sablan направи своя дебют на живо с Deftones в четвъртък вечер (14 април) на първия от пролетното турне в САЩ в Moda Center в Rose Quarter в Портланд, Орегон.

Sablan е най-известен като бившия басист на Marilyn Manson, след като пътува и записва с шок рокера между 2010 и 2014 г. Той също така е свирил на бас за Chelsea Wolfe и Peter Hook And The Light, и е член на пънк-рок супергрупата Heavens Blade заедно с певицата на Youth Code Sara Taylor, басиста на Rob Zombie Пиги Д. (на китара) и барабаниста на Suicide Silence Alex Lopez.

Vega, който официално се присъедини към Deftones през 2009 г., потвърди напускането си миналия месец, само дни след като нова снимка на групата без него се появи онлайн в различни доставчици на цифрови услуги. По това време 51-годишният музикант твърди, че е бил накаран да вярва, че в крайна сметка ще бъде привлечен като редовен член, но след 12 години това така и не се случи. „Беше ясно, че нямаше възможност за растеж за мен“, каза той. Vega също благодари на бившите си колеги от групата, като добави, че му се иска да можеше да говори лично с тях. „Искам да знаете, че оценявам всичките години, които прекарахме заедно: писане, изпълнение, пренасяне във вашите светове“, каза той. „Научих много от всеки един от вас, когато ме доведе, вие създадохте ново чувство на страст към музиката, която винаги ще ценя и нося със себе си. Вие наистина променихте живота ми.“