Derek Sherinian, един от най-значимите клавиристи на модерната ера, подписа с InsideOut Music за издаването на новия си самостоятелен албум „The Phoenix“, първият му самостоятелен албум от “Oceana” (2011 г.) и той ще бъде издаден на 18 септември.

В новия солов албум на Sherinian (Sons of Apollo, ex- Dream Theater, Black Country Communion) участват именити музиканти като Zakk Wylde, Steve Vai, Joe Bonamassa, Kiko Loureiro, Ron “Bumblefoot” Thal, Tony Franklin (Blue Murder, Whitesnake, Kenny Wayne Shepherd), Billy Sheehan, Simon Phillips (Toto).

След първия сингъл от „The Phoenix“, “Empyrean Sky“, днес може да гледате новото видео “Dragonfly“:

За пореден път Sherinian си партнира с изключителния барабанист Simon Phillips, който не само свири на барабани, но и копродуцира и е съавтор на албума. „Винаги е невероятно изживяване да можеш да работиш със Simon“, казва Derek. “Той е мой герой от векове, откакто го чух да свири в албуми на Jeff Beck и Michael Schenker. И той е толкова безценна част от този нов запис. Наистина чувствам, че това е най-добрият ми солов запис до момента“, добавя той. “Simon и аз вложихме много енергия в писането. Благодарен съм на всички страхотни музиканти, които допринесоха за този запис.”

В „The Phoenix“ присъстват редица гости, както беше и при предишните албуми на Sherinian, както китаристи, така и басисти. Някои станаха редовни участници в соловите му сесии, като басиста Tony Franklin (“Той е във всичките ми албуми до момента”), Jimmy Johnson и Billy Sheehan (колега на Sherinian в Sons Of Apollo), както и китаристите Joe Bonamassa и Zakk Wylde. В допълнение, други свирят с Derek za първи път – например, великият китарист Steve Vai.

Steve Vai винаги е бил в списъка ми“, казва Derek. “Но когато свирих по време на турнето “Generation Axe” в Азия през 2017 г., го помолих да свири в моя запис, той с удоволствие прие.

Присъстват и колегата на Derek от Apollo Ron “Bumblefoot” Thal (ex- Guns N ‘Roses) и Kiko Loureiro (Megadeth). “Kiko и аз се познаваме от около 20 години”, казва Derek. “Но това е първият път, когато имах възможността да свиря с него.

The Phoenix” включва осем песни, включително кавър на “Them Changes” на Buddy Miles и ще бъде издаден като дигипак в лимитирано издание, 180g LP + CD и като дигитален албум.

Derek Sherinian – “The Phoenix”:

01. The Phoenix
02. Empyrean Sky
03. Clouds Of Ganymede
04. Dragonfly
05. Temple Of Helios
06. Them Changes
07. Octopus Pedigree
08. Pesadelo

Sherinian постигна световна слава като член на Dream Theater (1994-1999). Записвал е и в бил на турнета с Alice Cooper, Kiss, Billy Idol и много други. През последните години е напълно отдаден на работата си със супергрупата Sons of Apollo.