Новата американска прогресив метъл супергрупа Sons Of Apollo ще свири в Античния театър в Пловдив на 22 септември 2018 (събота) в рамките на световния музикален форум Sounds Of Thе Ages 2018.

В последните няколко месеца, в радио Тангра Мега Рок се получават десетки мейли от групи от целия Балкански полуостров – Сърбия, Гърция, Македония, Румъния, Словения, както и от Италия и Унгария. Всички те предлагат да свирят като подгряващи паметната вечер и да се докоснат до тези огромни музиканти.

Организаторите твърдят, че любезно отговарят и неизменно подчертават, че пак биха предпочели първо да дадем шанс на някоя от българските групи. Но и това едва ли ще бъде възможно, поради сложността на продукцията.

Шоуто на Sons Of Apollo в Пловдив ще бъде наистина уникално и те сами го определят като най-важното в цялото им турне, защото само в него супергрупата ще излезе на вековната сцена на Античния театър и с оркестър.

Във втората част на концерта, Sons Of Apollo ще представят заедно с музикантите от Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян серия световни хитове, които ще бъдат избрани от феновете им в официално онлайн допитване. При това изсвирени по виртуозен начин. И всичо това ще бъде снимано с множество камери за Blue-Ray и DVD издание.

Билети за концерта в Пловдив с цени от 50, 60, 80 и 90 лева ще откриете в системата на www.Eventim.bg – ТУК.

Съставът на супергрупата е меко казно впечатляващ:

Billy Sheehan (Mr.Big, групата на David Lee Roth) – бас;
Mike Portnoy (бивш Dream Theater) – барабани;
Derek Sherinian (Black Country Communion, бивш Dream Theater и Kiss) – клавири;
Ron “Bumblefoot” Thal (бивш Guns N’ Roses) – китара;
Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Talisman, Yngwie Malmsteen) – вокали.

От момента, в който се събрахме в този състав, за да запишем албума, ми стана ясно колко лудо ще звучи тази група на живо на сцената.” – подчертава Портной и определя шоуто като “Петглав спектакъл”!

Пловдив – Европейска столица на културата 2019!

Това ще бъде осмото издание на магическата серия концерти, които Тангра Мега Рок организира всяка година в Античния театър в Пловдив.

Форумът Sounds of The Ages избухна още през 2011 и се превърна в съществена част от концертния календар на феновете.

Вече седем поредни години в края на лятото, вековната сцена на Античния театър привлича РОК поклонници от целия свят, като през изминалия септември станахме свидетели на безпрецедентен РОК туризъм и хиляди зрители от цяла Европа, Канада, САЩ и дори Австралия.

2011 – Tarja Turunen & Mike Terrana с Оркестъра на Държавна опера Пловдив,
2012 – Fish и Anathema & Оркестър,
2013 – Asia & Оркестър,
2014 – Paradise Lost & Оркестър,
2015 – 2CellosApocalyptica и Opeth & Оркестър,
2016 – Katatonia & Оркестър,
2017 – Devin Townsend Project & Оркестър и Marillion,
2018 – Imelda May и Sons Of Apollo & Оркестър.